Bakanla anti-tekel başkanı arasında ‘Pebeda’ tartışması

Bakanla anti-tekel başkanı arasında ‘Pebeda’ tartışması

Rusya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Aeroflot'un bütçeli yan kuruluşu Pobeda, satış haberleriyle gündemde.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Rusya Federal Anti-Tekel Servisi Igor Artemyev, Aeroflot bünyesindeki bütçeli hava yolu şirketi Pobeda'nın satılması gerektiğini belirtti. Artemyev, buna gerekçe olarak ise, Pobeda'nın iç hat uçuşlarını azaltarak daha karlı olan dış hat uçuşlara ağırlık vermesini gösterdi. Başkan ayrıca, Pobeda'nın kuruluş amacının iç hatlarda düşük maliyetle uçacak bir hava yolu şirketi oluşturmak olduğuna dikkat çekti.

‘’Faydandan ve temelden yoksun bir öneri’’

Federal Anti-Tekel servisinin bu çağrısına Ulaştırma Bakanı Evgeni Dietrich'den yanıt geldi. Konuyla ilgili açıklamasında Dietrich, bu girişimin pratik faydadan ve temelden yoksun olduğunu belirtti. Dietrich, ''Herhangi bir fikirde olduğu gibi, bu fikirde de 'neden ihtiyaç duyuyoruz' sorusunun yanıtlanması gerekir. Pobeda düşük maliyetli bir hava yolu şirketi olarak tasarlandı ve ve Aeroflot ile birlikte bir boşluğu doldurdu. Bu nedenle henüz Pobeda'yı satmayı düşünmüyoruz.'' diye konuştu.

‘’Pobeda’nın amacından saptığı söylenemez’’

Havacılık uzmanları ise Bakanlığın cevabını, Rus havacılık endüstrisinin çıkarlarını gözettiği için haklı buldu. Pobeda'nın toplam uçuş sayısı içinde yurt dışı uçuş sayısının önemsiz olduğunu belirten uzmanlar, mevcut durumda Pobeda'nın kuruluş amacından saptığının söylenemeceğini ifade etti.

‘’Aeroflot’un pazar payını düşürmeyi hedefliyor’’

Rus Anti-Tekel Servisi'nin Başkanı Igor Artemyev'in bu hamlesinin Aeroflot'un yüzde 50'ye varan pazar payını azaltmayı amaçladığını belirten havacılık uzmanları, bu teklifin altında yatan asıl meselenin ise, Rusya Federal Havacılık Ajansı'nın Aeroflot'a karşı diğer hava yolu şirketlerinin çıkarlarını gözetmediği iddiası olduğuna dikkat çekiyor.



Bu Haber 23.08.2019 - 13:36:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.