Rusya'da 6 aya kadar turistik vize verilmesi gündemde

Rusya'da 6 aya kadar turistik vize verilmesi gündemde

Rusya Federasyonu'nda 6 aya kadar turistik vize verilmesi gündemde.


Daha önce 52 ülke içn e-vize uygulaması başlatan Rusya'da, turistlere 6 aya kadar turistik vize verilebilmesi için Duma'ya yasa tasarısı sunuldu. Yasa tasarısının kabul edilmesi halinde vize süresi de tüm turistler için altı aya kadar çıkarılacak.

Rusya şu anda yalnızca bazı ülkelerin vatandaşlarına altı aylık turist vizesi veriyor. Geri kalan turistler için bu süre bir ayla sınırlı.

TürkRus'un TourDom.ru’dan aktardığı habere göre turizmciler, "Schengen usulü çok girişli uzun süreli vize" uygulamasının kabul edilmesi halinde Rusya’nın daha fazla turist çekebileceğini öngörüyor.

Svoy TS adlı turizm şirketinin yöneticisi Sergey Voytoviç, “Tasarı kabul edilirse yabancı turistlerin Rusya vizesi almak için iki kolay seçeneği olacak. Elektronik vize, hızlı ve ucuz. Ama birkaç haftalığına ve ziyaret edilebilen yerler sınırlı. Normal vize ise daha pahalı ve daha uzun sürede alınıyor” dedi.

Voytoviç, yeni uygulamaların avantajlarının ancak koronavirüs salgının düşüşe geçmesinin ve hava yolu ulaşımının normale dönmesinin ardından mümkün olacağını belirtti.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin Türkiye'nin de aralarında yer aldığı 52 ülke vatandaşının ülkeye e-vizeyle girmesine imkan tanıyan kararı ekim ayı başında imzalamıştı.

Rusya, 2017 yılında başladığı elektronik vize uygulamasının kapsamını genişletti. 4 Şubat 2021'den itibaren Rusya'nın tamamına e-vizeyle girilebilecek

Yeni düzenleme ile elektronik vizeyi 4 Şubat 2021'den itibaren aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 52 ülke vatandaşı alabilecek.

Elektronik vize, artık Rusya'nın belli bölgelerini değil tümünü kapsayacak. Rusya'da kalış süresi de 8 günden 16 güne çıkarılacak.

Elektronik vizeyi internetten, turistik, iş, sağlık amaçlı almak mümkün olacak.

40 ABD doları karşılığında alınabilecek elektronik vize, 6 yaşa kadar çocuklar için ücretsiz olacak.



Bu Haber 06.11.2020 - 12:25:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.