'Rusya THY'ye izin vermeyebilir' iddiası

'Rusya THY'ye izin vermeyebilir' iddiası

Rusya'nın Türkiye'ye uçacak Rus uçakları için el konulmayacağına ilişkin garanti istediği, aksi taktirde THY'nin Rusya'ya uçmasına ilişkin iznin gözden geçirileceği ileri sürüldü.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rus turizm haber portalı TourDom, Rusya otoritelerinin Türkiye'ye uçan Rus uçaklarına el konulmayacağına dair Türkiye'den garanti istediğini, aksi halde THY'nin Rusya'ya uçması için verilen iznin gözden geçirilebileceğini ileri sürdü.

THY’nin Rusya uçuş izinleri revize edilebilir

Konuya yakın bir havacılık kaynağı, "Türkiye Rusya Federasyonu'ndan gelen uçaklara, hava yolunun yaptırım listesinde olup olmadığına bakmaksızın, el konulmayacağına dair Rusya tarafına garanti vermek zorunda. Aksi taktirde Rusya Federal Hava Taşımacılığı ajansı, THY’nin Rusya'ya uçuş iznini revize edebilir." dedi.

Türk-Rus sivil havacılığında denge bozuldu

Rusya'daki hava yolu şirketlerinin yaptığı lobi nedeniyle hükümetin böyle bir pozisyon aldığı belirtilen haberde, "Türk-Rus sivil havacılığında dengeler ilk defa ciddi şekilde bozuluyor. THY ve Pegasus 2022 sezonu için Rusya piyasasına 2 milyon civarında koltuk sunmayı planlarken, Rus hava yolu şirketlerinin kapasiteleri bunun kat kat altında. En önemlisi de, Türkiye'ye uçan Rus uçaklarına el konma riski devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

“Türkiye bir karar vermek zorunda kalacak”

Konuyla ilgili olarak Rus tarafının yakında Türkiye'ye ültimatom vereceği ve Türkiye'nin de bir karar vermek zorunda kalacağı ileri sürülen haberde, "Türk tarafı ülkesine turist taşırken kar edecek. Bizimkiler ise eli kolu bağlı duracak." denildi.



Bu Haber 13.04.2022 - 08:56:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.