Rus turistler için yurt içi destinasyonların Türkiye’den daha pahalı olduğu belirlendi.
Yaz tatilini planlayan Rus turistler için en büyük ikilemlerden biri, yurt içinde mi yoksa yurt dışında mı dinlenmenin daha ekonomik olacağı. Fiyat karşılaştırmaları ise bu soruya net yanıtlar veriyor: birçok durumda, deniz tatili için Türkiye gibi destinasyonlar Rusya’nın popüler sahil kentlerinden daha uygun görünüyor.
Izvetsiya'nın derlemesine göre Temmuz ayında Soçi’deki iki kişilik, üç yıldızlı bir otelde bir haftalık “her şey dahil” konaklama paketi ortalama 160–180 bin rubleye mal oluyor. Aynı dönemde Antalya’da benzer bir tatil paketi 120–140 bin ruble seviyesinde sunuluyor. Üstelik Türk otellerinde sunulan hizmet çeşitliliği ve tesis kalitesi, çoğu zaman Rus turistlerce daha yüksek puanlanıyor.
TürkRus’ta yer alan habere göre, Moskova’dan Soçi’ye uçak bileti (gidiş-dönüş) yaz ortasında ortalama 25–30 bin ruble iken, Antalya’ya charter uçuşları çoğu zaman 18–22 bin ruble seviyesine bulunabiliyor. Böylece toplam tatil bütçesinde yurt dışı seçeneği, hem ulaşım hem konaklama açısından avantajlı hale geliyor.
Ayrıca Türkiye'de ruble ile yapılan harcamaların döviz kuru nedeniyle daha hesaplı hale gelmesi ve “her şey dahil” sisteminin aile bütçesine öngörülebilirlik kazandırması, çok sayıda Rus turistin tercihlerini yurt dışından yana kullanmasına neden oluyor. Kısacası, sadece fiyatları göz önünde bulunduranlar için bu yaz tatilinin kazananı Soçi değil, Antalya gibi görünüyor.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri