Rus heyet Antalya'da programın dışına çıktı

Rus heyet Antalya'da programın dışına çıktı
Rus turistin Türkiye'deki bir numaralı destinasyonu Antalya, kentte alınan korona önlemlerini yerinde inceleyen Rus heyeti ağırlıyor.

O dönem çok yüksek olan korona vakalarını gerekçe göstererek Türkiye'ye dönük uçuşları15 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar yasaklayan, sonrasında ise bu yasağı 21 Haziran'a kadar uzatan Rusya, Türkiye'nin aldığı korona önlemlerini yerinde incelemek amacıyla Türkiye'ye bir heyet gönderdi.

Daha önce belirlenen programı değiştirdiler

Antalya Kent Konseyi Turizm Grup Başkanı Recep Yavuz'un kendi bloğunda kaleme aldığı yazıya göre heyet, otellere hareket edeceği otobüse doğru giderken, daha önceden belirlenmiş olan otel programını değiştirdi ve kendi belirledikleri otellere doğru Side’ye gideceklerini belirttiler. Yavuz, bu sürprizin Türk heyeti tarafından ‘hay hay’ diyerek karşılandığını belirterek, ''Zira abdestimizden şüphemiz yok ve biz bu tedbirleri 1,5 yıldır eksiksiz uyguluyoruz ve bunları Ruslar gelip bizi denetlesin diye de yapmadık.'' dedi.

Beş profesör, 4 dört devlet görevlisi eşlik ediyor

Rusya’nın Türkiyedeki sağlık koşullarını incelemek üzere gönderdiği ve 5 profesör ile 4 devlet görevlisinin eşlik edeceği heyetin önümüzdeki iki gün boyunca Antalyada havalimanı, otel, hastane gibi yerlerde alınan tedbirleri inceleyeceğini kaydeden Yavuz şu görüşleri dile getirdi:

''Bu sabah erkenden Antalya Havalimanını incelediler. PCR testi yapılan yerler ve , check in , check out alanlarını kontrol ettiler.

Grubun başında iki deneyimli rehber var

Bu arada ben bu değişikliğe konuya verdikleri önem açısından çok olumlu bakıyorum. Demek ki gerçekten nokta atışı yaparak konuyu sağlık açısından irdelemek ve değerlendirmek istiyorlar. Bundan sonra da sürprizler olabilir, hiç sorun değil, zira grubun başında bütün bunlara çözüm üretecek Kemal Altay ve Seyfettin Murat gibi iki deneyimli Profesyonel Rehber var ve gereğini organizasyon ekibi ile konuşarak yapacaklardır. Emin olun bunu İspanya’da, Yunanistan’da yapmaya kalksalardı ‘kusura bakmayın, belirlenmiş planın dışına çıkamayız’ diye olumsuz cevap alırlardı. Belki de bizi diğer ülkelerden ayıran en önemli özellik bu…

Ateş Kara da heyete eşlik ediyor

Ekibe sağlık bakalığından yetkililer, TGA ve Kültür Turizm Bakanlığı temsilcileri ile Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş Kara Hoca eşlik ediyor. Konu tıbbi olunca, aldığımız tedbirleri ve yaptığımız uygulamaları anlatmak Ateş Hoca’ya düşüyor. O da bu konuda 1,5 senedir çeşit çeşit her soruya maruz ve mantıklı bir açıklama getirmiş birisi olarak eksiksiz bir şekilde Rus heyeti bilgilendirecektir.



Bu Haber 17.06.2021 - 09:51:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Abdurrezzak 18.06.2021 - 04:06

    25 yılllık turizmci olarak net şunu söylemeliyim ki. Doğayı mahvederek tüketim deliliği ile turizm anlayışına son verilmeli. Belli bir sayının üzerinde insan alınmamalı. Sınırlar limitler çok net olmalı. 50 binlik nüfus 1 mılyon olan yazlık mekanlar sizcede saçmalık değil mi. Bu kadar insanın yediği içtiği nereye gidiyor hiç düşündünüz mu? Her yer bir anda beton oluyor. Bence türkiye 'nın dünyada bir ilki başlatarak ülkeye giren sayısını sınırlaması gerekir. Akıllıca yönetilirse yine aynı para kazanılır ama doğa bizim olur.

  • Almena 18.06.2021 - 01:43

    Biz henüz kendi ülkemizdeki yasaklardan kurtulamamışız,hala hafta sonu sokağa çıkma yasağı var,Avrupa şampiyonasında her ülke kendi evinde oynarken biz neden Azerbaycan da oynuyoruz,bu ülkemiz için çok kötü bir görüntü değilmi.bunu düşünemeyenler Rusya bizi açsın diye defalarca rusya ziyareti yapıyor.önce kendini aç,sonra başkasının açmasını bekle.

  • Arif 18.06.2021 - 05:36

    Klasik rusya işte,bi onlar zeki ya hani..şimdide Rusya daki vaka artışını bahane edip yine açmayacak uçuşları. E heyette bedevadan tatil yapmış olacak)))

  • Turizm(ci) 17.06.2021 - 11:57

    Her iki tarafta bunun bir komedi olduğunun farkında. Güvenli Turizm sertifikası delinin bile gulecegi , o kadar aptalca bir sey ki...Sen hamsi istifi uçakla gel.Sosyal mesafe palavra sını soyleyerek yolcular birbirlerinin nefeslerini burun buruna solusunlar, sonra transfer otobüsünde ayni sarlatanlik devam etsin . Yeter ki sihirli maskeyi tak...Sonra otele gel resepsiyon deskinde cam paravan ! Ah canım benim!!! Sonra açık bufeden kendin degil de aşçı tabağına yemeği koyunca ne oluyor? Guvenli oluyor he mi?Havuz başında şezlong aralığı 2m. Havuzda yuzerken için kac m. Cingöz abi?Neresinden bakarsan bak beynin izine çıkıp, kalin bağırsağın vekalet ettigi bir sersemlik manzumesi...

  • Komik Adam 17.06.2021 - 10:36

    Evet hıhıhıhı şunun sırasında ekime ne kaldı

  • Arif 17.06.2021 - 12:50

    Ya gidin bi işinize, bi de sanki uçuş yasağını kaldıracakmış gibi heyet yolluyor.önce rusyadaki otellere baksınlar.bizim otellerimizin yanına bile yaklaşamazlar ama gelip bizim otelleri denetlerler..eylüle kadar rusya kimseyi yollamayacak Türkiyeye, bunu anlayın artık

  • Alper Erim 17.06.2021 - 10:36

    Rusların bu işi uzatacağı belli. Rusya kararını açıklamadan , Türkiye Rusyadaki son dönemlerdeki vaka artışlarını sebep göstererek Rusyayı 31.07 ye kadar kapadığını açıklamalıdır.

  • emrah gun 17.06.2021 - 10:34

    Utanç verici,onur kırıcı bir durum.

  • Mert 17.06.2021 - 10:00

    Güzel bir haber teşekkürler

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.