Rus hava yolu şirketinden IATI'ye kötü haber

Rus hava yolu şirketinden IATI'ye kötü haber

Rusya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Aeroflot, Türkiye'nin en büyük online turizm şirketlerinden IATI'yi yasakladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde faaliyete gösteren AITI, Rusya'nın en büyük hava yolu şirketi Aeroflot tarafından yasaklandı. 12 Aralık tarihinde şirket tarafından acentelere gönderilen yazıda, Türk şirket üzerinden bilet satışının yasaklandığını duyuruldu.

IATI üzerinden bilet satışı yasaklandı

ATOR'un web sitesinde yer alan bilgilere göre Aeroflot tarafından acentelere gönderilen yazıda, IATI'nin iştirakleri olan IATI Turizm Ticaret AŞ, GAMA IATI Turizm Ticaret Anonim Şirketi ve IDMS Turizm Ticaret AŞ üzerinden bilet satışının yasaklandığı, budan sonra www.aerobilet.com , www.aerobilet.ru and www.aerobilet .com.tr üzerinden bile satışının yapılmayacağı kaydedildi. Yazıda, ''Bu yasağa uymayan acenteler tespit edildiğinde, uyarıda bulunmaksızın hava yolunun sisteminden çıkarılacaktır. IATI'' denildi.

''Dolandırıcılığa girer'' uyarısı yapıldı

IATI'nın finansal sıkıntı yaşadığı ve hava yolu şirketlerine ödemeye yapamadığı belirtilen yazıda, acentelerin IATI'nin iştirakleri üzerinden bilet satmaya devam etmesi durumunda bunun dolandırıcılığa gireceği ifade edildi.

Aeroflot kaynakları acentelere gönderildiği belirtilen yazıyı doğrularken, yakında Rusya'daki S7 ve Ural Hava Yolları'nın da benzer kararlar alacağı kaydedildi.

ATOR'da yayınlanan yazının devamında, dünyanın 75 ülkesinde faaliyet gösterene ve sadece Türkiye'de7 bin 500 partner acentesi buluna IATI ile ilgili tartışmaların, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) ile yaşanan tartışmanın ardından ortaya çıktığı belirtildi.

Belavia Hava Yolları olayı

Ekim ayının sonunda, aerobilet üzerinden bilet alan 4 bin kişinin Belavia Hava Yolları tarafından uçurulmadığı belirtilen yazıda, gerekçenin ise ödemenin alınmaması olduğu kaydedildi.

Uzmanlar ne diyor?

Uzmanlara göre AITI'nin 50 milyon dolar borcunun bulunduğu, buna karşın 23 milyon dolar teminatının olduğu belirtilen yazıda, 2018 yılında iflas eden Sindbad.ru örnek gösterilerek, ''Uzmanlar 2018 yılında iflas eden Sindbad örneğini hatırlatıyor. Sinbad iflas ettiğinde 10 milyon dolar borcu var. (...) IATI'nin borcu bunun beş katı. Uzmanlara göre IATI'nin olası iflası, başta Türkiye olmak üzere, bazı pazarlarda önemli sonuçlar doğuracak.'' ifadelerine yer verildi.



Bu Haber 13.12.2019 - 08:45:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Neden? 13.12.2019 - 10:36

    Bir şirket neden batar? Şirketi peşin parayla kurdu, peşin parayla büyüttü. Biletleri son kullanıcıya peşin para ile satılıyor, alt acentelere de yine kredi yükleme işlemi ile bilet sattırıyor yani parasını yatırıyor sonra bilet satmasına imkan tanıyor. Her şey peşinken nasıl olurda 2 katı kadar borç yapabiliyorsunuz? günlük yüz binlerce TL lik bilet satılıyor bunların kârları nerede? Bu işlemde başka bir iş var. Umarız Hileli İflasa gitmezsiniz?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.