RTK ile FTI arasındaki data skandalında yeni gelişme

RTK ile FTI arasındaki data skandalında yeni gelişme

Almanya seyahat pazarında ortaya çıkan data skandalında Schauinsland Reisen de topa girdi. Şirket, mahkeme yoluyla açıklama isteyecek.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Başkanlığını Thomas Bösl'ün yaptığı, Almanya'nın en büyük acente ağı RTK'nın, ağdaki acentelere ve diğer tur operatörlerine ait satış bilgileri FTI ile paylaştığının ortaya çıkması sektörde büyük tartışma yaratmıştı. Thomas Bösl konunun hassasiyetle inceleneceğini araştırmasına rağmen, olaya ilişkin henüz net bilgiler ortaya çıkmış değil.

Almanya'nın önce gelen tur operatörlerinden Schauinsland Reisen'in satış müdürü Detlef Schroer, olaya ilişkin çok sayıda soru sorduklarını ancak şimdiye kadar sadece birkaç yanıt aldıklarını anlattı.

Direkt olarak RTK'nın başkanı Thomas Bösl'ü hedef alan Schroer, "RTK'nın verileri korumada gerekli özeni göstermediği" şeklindeki bir önceki yaklaşımın durumu karşılamadığını belirtti. Kapsamlı verilerin 8 yıl boyunca FTI'a aktarıldığına dikkat çeken Detlef Schroer, data skandalıyla ilgili tüm iddialara açıklık getirileceğine ilişkin beklentinin zayıf olduğunu kaydetti.

“Hiçbir açıklama yapılmamasından rahatsızız”

RTK'nın ve FTI'nın hukuk firması CMS Hasche Siegle'nin konuyla ilgili raporunu dahi alıp incelemediğine dikkat çeken Schauinsland Reisen müdürü, 8 yıldır yaşanan veri sızıntısı ile ilgili doğru düzgün hiçbir açıklama yapılmamasının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Kendilerine uzun vadeli açıklamala yapılacağına dair söz verilmesine rağmen şu anki tutumun bu sözlerle çeliştiğine işaret eden Schroer, söz konusu açıklamayı ve veri sızıntısına ilişkin detayları yasal yollardan istemeye karar verdiklerini açıkladı.



Bu Haber 18.04.2023 - 15:33:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.