Reyes Maroto açıkladı: İspanya turizmde KDV'yi düşürmeye hazırlanıyor

Reyes Maroto açıkladı: İspanya turizmde KDV'yi düşürmeye hazırlanıyor
İspanya'da merkezi hükümetin turizmde KDV'yi düşürmeye hazırlandığı belirtildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

‘’İspanya’yı krizden çıkaracak sektör turizm’’

İspanya Endüstri, Turizm ve Ticaret Bakanı Reyes Maroto ''Turizm sektöründe KDV'yi yüzde 10'un altına düşürmeye açığız'' açıklamasında bulundu. Maroto, ''Harekete geçmeye hazırız. Çünkü turizm sektörünün hükümetin desteğine ihtiyacı var. Salgın geçtiğinde İspanya'yı krizden çıkaracak sektör turizm olacak.'' dedi.

‘’Geç kalmış bir duyarlılık’’

Bakanın açıklamasıyla ilgili değerlendirme yapan Mallorca Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Federasyonu (PIMEM) Başkanı Jordi Mora, ''Açıklama kulağa hoş geliyor ancak ihtiyatlı bir şekilde analiz edilmesi gerekir. Bunu hükümetin turizme 'geç kalmış' duyarlılığı olarak görüyoruz. İspanya'nın Türkiye, Mısır ve Yunanistan ile rekabet edebilmesi için bu adımın yıllar önce atılmış olması gerekiyordu. Şu anda verginin düşürülmesi turizmi yeniden canlandırmayacak çünkü kaynak pazarlardaki turistlerin seyahat etmeye niyeti yok.'' dedi.

‘’Etkilenen tüm sektörlerde KDV düşürülmeli’’

Balear Adaları İş Birlikleri Konfederasyonu (CAEB) Başkanı Carmen Planas ise, şu anda turizm sektörü değer zincirinde bulunan tüm alanlarda KDV'nin indirilmesi gerektiğini savundu. Planas, pandemi krizinden en çok etkilenen tüm sektörlerde KDV'nin indirilmesi gerektiğini söyledi.

İspanya'da genel KDV oranı yüzde 18-21 arasında değişirken, yolcu taşımacılığı, konaklama ve restoranlarda bu oran yüzde 10 olarak uygulanıyor.



Bu Haber 16.11.2020 - 12:27:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.