Rehber Yunanistan turunda paraları alıp ortadan kayboldu iddiası

Rehber Yunanistan turunda paraları alıp ortadan kayboldu iddiası
2-6 Eylül tarihleri arasındaki Yunanistan turu kapsamında Kappa Tur yolcularına rehberlik eden bir kişinin, acentenin parasını alarak ortadan kaybolduğu iddia edildi.


TurizmGüncel

Olayla ilgili olarak TurizmGüncel'e bilgi veren Kappa Tur Yönetim Kurulu Başkanı Kaan İşcil, söz konusu kişinin 'kokartlı rehberim' diyerek tura çıktığını, ancak acentenin harcamalar için kendine verdiği parayı alarak ortadan kaybolduğunu söyledi. Acenteyi dolandıran kişinin kokartının bulunmadığını sonradan öğrendiklerini ifade eden İşcil, "Bunun gibi birkaç kişinin daha acenteleri dolandırdığını öğrendik. Bu nedenle acentelerin bu isimleri birbiri ile paylaşıp o isimleri turlardan men etmeleri gerekiyor. Bu rehber bizim kendisine harcamalar için avans olarak verdiğimiz 1600 euroyu alarak ortadan kayboldu. Telefonla ulaşıp 'seni avukata vereceğiz' dediğimizde ise 'verirseniz verin' cevabını aldık." dedi.

Daha önce de bazı rehberler tarafından dolandırıldıklarını kaydeden Kaan İşcil, bir rehberin yolcudan borç para alarak ortadan kaybolduğunu da söyledi. İşçil, Facebook hesabından konuya dair şunları yazdı:

"Bundan boyle acentamizin turuna cikmis olan ve hırsızlık yapan rehberleri sizler ile paylaşacağım 2-6 Eylül tatihleri arasında tura çıkan bu şahıs hesap kapamaya tüm aramalarımıza rağmen gelmemiş yolculardan topladığı paralar ile kaçmştırr. Başka acentaları da dolandırdığını ögrendik. Sektördeki tüm acentaların bilgisine sunarım. Tanıyan adresini bilen varsa bana haber versin en kisa zamanda hesaplaşacağım."




Bu Haber 21.09.2015 - 19:35:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • aysun 23.11.2015 - 09:04

    gezgin bir kişi olarak kappatur y.dışı bir turda misafirlerini emanat ettiği rehberini nasıl seçiyor acaba çok merak ettim??? syg

  • emre 22.09.2015 - 09:12

    ismini verinde bizlerde bilelim..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.