Turizmdeki açığın nasıl kapatılacağını açıkladı

Turizmdeki açığın nasıl kapatılacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizm sektöründe yaşana kaybın nasıl telafi dileceğini açıkladı.


TRT ortak yayınına katılan Erdoğan, Türkiye'nin öne çıkan gündemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turizm ile ilgili de değerlendirme yapan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na ve Sancaktepe Askeri. Havalimanı'na yapılan hastanelerin sağlık turizminde patlama yaşanmasını sağlayacağını söyledi. Şehir hastanelerini genişleterek devam ettirdiklerini, son yapılan açılışlarla 11 şehir hastanesinin olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

''İşin böyle de güzel bir yanı var''

"İşte Yeşilköy'de düşün, yaya yürüyüşü. Hemen uçak iniyor, ambulans oradan alıyor hemen oraya 5 dakika. Aynı şekilde Sancaktepe'de uçak iniyor, hemen 5 dakika. Tedavisi bitti, ayrılacak, ayrılacağı zaman da yine oradan aynı şekilde bütün ailesi ile eğer hava ambulansı ile gelmişse o şekilde ayrılıyor. Yok tarifeliyle geldiyse her iki tarafta havaalanları yakın. Bir tarafta Sabiha Gökçen, diğer tarafta malum İstanbul Havalimanı var. Bu bizim sağlık turizmini tetikleyecek. Sağlık turizmiyle mevsimlik turizmdeki açığımızı kapayacağız. İşin böyle de güzel bir yanı var. Şu anda yurt dışından hastalar gelmeye başladı. Yeni, hemen. Çok kısa bir zamanda hızlandıracak bu işi."

İngiltere, Rusya ve Almanya'dan bu sezon turist gelmesi için görüşmeler yaptığını belirten Eroğan, şunları söyledi:

''Almanya'da nedense Türkiye'ye karşı garip bir tavır var''

"Geçenlerde Sayın Putin ile görüşme yaptım ve dedim ki 'Vatandaşlarınız artık Türkiye'yi özlediler, gelmek istiyorlar, artık önlerini açın, onlar Türkiye'ye gelsin.' Ve dün haber geldi, Türkiye'yi de gidilebilecek destinasyonlar içerisine koymuşlar. Sayın Johnson ile bir görüşme yapmıştım, ona da aynı şeyi söyledim, 'Bak sen hem Türk'üm diyorsun hem de İngiltere'den Türkiye'ye gelecek turistler var, önünü açın da bunlar da gelsin' dedim. Onlar da aynı şekilde destinasyonlarının içine koymuş. Şimdi Almanya direniyor. Almanya'da koalisyon hükümeti malum. Bu koalisyon hükümetinde nedense Türkiye'ye karşı garip bir tavır var. Önümüzdeki günlerde Merkel ile bir görüşmemiz olacak, onunla da bunları konuşacağız. Ama ben inanıyorum ki Almanya da özellikle Türkiye'ye gelmek isteyen turistlerin önünü kesemeyecek, çünkü bir defa Schengen'e ters. Ters olduğu için 'Ben Schengen üyesi ülkenin vatandaşıyım, sen benim seyahat hürriyetimi kısıtlıyorsun' diyecekler ve yüklenecekler. Ama ben buna rağmen Merkel ile yapacağımız görüşmenin bu noktalarda hayırlı olacağına inanıyorum."


Bu Haber 09.06.2020 - 08:49:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ayşe Serifli 11.06.2020 - 07:38

    Sağlık Bakanı ile yaptığınız tüm bu güzel vaka sonuçlarının zaten amacı pembe gösterme tutkusu biten ekonominin sıcak para ihtiyacının acil olarak sağlık sektörünü kullanarak canlarımızın pahasına sagligida ticarete dökerek yüzlerce show la uçaklarla hasta taşımak kendi halkına veremediğin maske oksijen tüplerini etrafa göndermenin tek amacı yaptığın hastanelere yurtdışından hasta getirip cebe kazanç sağlamak.Bu fayda ne halkına hizmet vermek nede faydadan çok virüs getirmekten başka bir şey değildir.Neyle övünüyorsun.Halkin vergileri ve topluma sunduğun borç kredilerle halkına kazık at etraftan para topla .yazik net bu

  • Kerim sahin 10.06.2020 - 12:51

    He he onlarda tabi efendim ne demek dediler degil mi

  • Hasan Dirik 09.06.2020 - 02:10

    Bu kadar kolay yani , hade bakalim hayirlisi olsun.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.