Recep Gürkan: Hedefimiz 10 milyon turist

Recep Gürkan: Hedefimiz 10 milyon turist

Edirne’de bu yıl ilki düzenlenen 9/8 Festivali coşkulu bir katılıma sahne oldu. Festival ve kentin turizm hedeflerine ilişkin değerlendirme yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, destinasyonun gelişmesinde seyahat acentelerinin önemine dikkat çekti.


TurizmGüncel – Edirne

Edirne ve Trakya bölgesi bir festivale daha kavuştu. Edirne Belediyesi tarafından hayata geçirilen 9/8 Festivali Trakya'ya özgü oyun havaları ve halk dansları eşliğinde renkli görüntülerle başladı. Festivale Türkiye’nin dört bir yanından 100’e yakın seyahat acentesi getiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği de (TÜRSAB) destek veriyor.

“Altının kıymetini sarraf bilir”

Festival ve kent turizmi ile ilgili değerlendirme bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2014 yılında 2 milyon olan kentin ziyaretçi sayısının TÜRSAB’ın ve seyahat acentelerinin desteği ile sürekli arttığını belirtti. Bir turizm destinasyonunun gelişmesinde seyahat acentelerinin kilit rol oynadığına dikkat çeken Gürkan, “Altının kıymetini sarraf bilir diye bir atasözümüz var. TÜRSAB’ın bu ülke için, bu ülkenin ekonomisi insanları ve sektör çalışanları için ne kadar kıymetli olduğunu zaten biliyorduk ama çok az bildiğimizi 2017 yılı sonrası fark ettim. TÜRSAB, doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün ülkeye olağanüstü dokunuşlarıyla, profesyonelliği hiç bozmadan tüm acenteleriyle beraber çok büyük katkılar yapıyor.” diye konuştu.

Hedef 10 milyon turist

Edirne olarak 2014 yılında orta vadeli olarak 5 milyon ziyaretçi hedefi koyduklarını ve bu sayıya ulaştıklarını kaydeden Recep Gürkan, “Uzun vadede 10 milyon turist alacağız diyorduk. 5 milyonu geçtik. TÜRSAB ile beraber 10 milyonu da yakalayacağımıza inanıyorum. “ diye konuştu.

Bağlıkaya: Edirne’nin çok daha hareketli bir şehir olması gerekiyor

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da, birlik olarak ellerinden geldiğince ülkedeki tüm destinasyonları desteklediklerini ifade etti. Bağlıkaya, “Turizmde bir farkındalık yaratıp, bölgenin kendi özelliklerini öne çıkartacak, rakipleriyle arasındaki farkı ortaya koyacak unsurları geliştirmek için mümkün olduğu kadar seyahat acenteleri ile beraber bölge gezileri yapıyoruz. Şimdi fark ettim 5 yıldır burayı ihmal etmişiz. Tabi bunun 2 yılını pandemiye saymak lazım. Bundan sonra daha sık gelmeyi ümit ediyorum. Hem 15 milyon nüfuslu İstanbul’a yakın olması hem de 3 sınır kapısına sahip bir şehir olması nedeniyle, Edirne’nin çok daha hareketli bir şehir olması gerektiğine inanıyorum. Bunu da başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından festival, yerel sanatçıların konseri ve halk dansları topluluklarının gösterileriyle devam etti. Etkinlik alanını dolduran onlarca Edirneli, 9/8'lik oyun havalarıyla dans ederek adeta kendinden geçti. Festival, yarın düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.





Bu Haber 04.06.2022 - 08:28:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.