Ramsay Rankoussi: 2025 hedefimize 2023’te ulaşacağız

Ramsay Rankoussi: 2025 hedefimize 2023’te ulaşacağız

Türkiye’de hedef büyüttüklerini açıklayan Radisson Otel Grubu Afrika ve Türkiye’den Sorumlu İş Geliştirme Başkanı Ramsay Rankoussi, Türkiye’nin EMEA bölgesindeki en güçlü ülke olacağını belirtti.


Radisson Otel Grubu Afrika ve Türkiye’den Sorumlu İş Geliştirme Başkanı Ramsay Rankoussi, grubun Türkiye faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Capital Dergisinin sorularını yanıtlayan Ramsay Rankoussi, Türkiye hedeflerinin revize edildiğini belirterek 2030 yılına kadar ülkedeki otel sayısını 100’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

“Türkiye Radisson için EMEA’nın en büyük ülkesi olacak”

Radisson’un Türkiye’deki gelecek planlarını açıklayan Rankoussi şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'deki genişleme planımız hızla devam ediyor ve mevcut 45 otel portföyümüzün dışında, yapım aşamasında olan 15 otel var. 2023 hedefimiz, geçen yıl Türkiye genelinde 35 olan otel sayısını 50’nin üzerine çıkarmak. 2025 yılına geldiğimizde bu sayıyı 70’in üzerine çıkarmayı, 2030 ve sonrasında ise Türkiye genelinde 100’den fazla otele ulaşmayı hedefliyoruz. Geçen yıl, 2025 yılına kadar 50'den fazla otelin işletmede ve yapım aşamasında olması için bir plan açıklamıştık ancak tanık olduğumuz olumlu eğilimle birlikte, bu hedef 2023 yılına kadar elde edilmek üzere revize ediliyor. Bu yeni hedef, yakında Türkiye'yi Radisson Otel Grubu için EMEA'nın en büyük ülkesi yapacak.”

“Tatil amaçlı seyahat edilen bölgeler önceliğimiz”

Önceliklerinin daha fazla tatil amaçlı seyahat edilen bölgelerde yer almak olduğunu belirten Rankoussi, Türkiye’nin sahil kıyıları ve dağlık destinasyonlarının eşit çeşitliliğe sahip olması göz önünde bulundurulduğunda, tatil amaçlı seyahat konusundaki varlığımızı tam teşekküllü resortlar ile güçlendirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle önceliğimiz, yakın zamanda iki yeni otelin duyurusunu yaptığımız Antalya gibi daha fazla tatil amaçlı seyahat eden misafir profilini hedefleyen bölgelerde yer almak ve Kapadokya pazarına girmek. “ ifadelerini kullandı.

“2022 yılında rekor büyüme bekliyoruz”

2022 yılında Türkiye’de rekor bir büyüme beklediklerini söyleyen Rankoussi, “Türkiye, turizm için küresel olarak en gözde destinasyonlardan biri olduğu gibi aynı zamanda Batı ile Doğu, Avrupa ve Asya arasında bir köprü oluşturuyor. Türkiye, bölgesel bir merkez ve büyük oranda iş talebini sürdüren önemli bir ticari bağlantı olarak kurulmuş. 2022’nin Türkiye’de büyüme açısından rekor bir yıl olmasını bekliyoruz. Radisson Individuals’ın lansmanıyla beraber, sadece bu yıl en az 10 otel daha sağlamayı, resort tekliflerimizi güçlendirmeyi ve bağımsız otellerin dönüşümlerini desteklemeyi hedefliyoruz. Bunlara ek olarak, ülke içindeki yeni destinasyonlarla Radisson Otel Grubu’nun tüm markalarını tanıtmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bin kişiyi daha istihdam edecek

Türkiye’de açmayı planladıkları yeni otellerle beraber bin kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade eden Rankoussi,” Türkiye’deki otellerimizde 2 binden fazla çalışanımız var ve ülke genelinde yeni açılacak tüm otellerle birlikte, gelecekteki açılış planlarımız dahilinde bin kişilik bir iş gücüne daha ihtiyaç olacağını gözlemliyoruz.” dedi.



Bu Haber 14.12.2022 - 10:20:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.