Raffles İstanbul’un Müdürü anlattı; Bir numara olmak için doğdum

Raffles İstanbul’un Müdürü anlattı; Bir numara olmak için doğdum
İstanbul’daki lüks kavramına yeni bir soluk getiriyor Raffles İstanbul.. 25 bin Euro’luk özel suiti, dünyaca ünlü efsane Long Bar’ı, kişiye özel hizmetleriyle adından uzun süre söz ettirecek oteli, Genel Müdür Tarek Mourad’ın ağzından sizlere aktarıyoruz

Raffles İstanbul’un Müdürü anlattı; Bir numara olmak için doğdum
Raffles İstanbul’un Müdürü anlattı; Bir numara olmak için doğdum

Eda Özsoy - Turizm Güncel

 
127 yıldır faaliyet gösteren Raffles, Türkiye’deki ilk otelini İstanbul Zorlu Center’de açtı. Raffles Istanbul Zorlu Center’ın genel müdürü Tarek Mourad, İstanbul’daki otellere lüks anlamında yeni bir boyut getirecek olan tesisi Turizm Güncel’e anlattı. 
 
Raffles ailesine katılmadan önce İstanbul’da Four Seasons Sultanahmet’te ve son olarak Four Seasons Bakü’de Genel Müdürlük görevlerini  üstlenen Mourad, ekip olarak mottolarının ‘Passion to Exceed’ yani ‘Aşma Tutkusu’ olduğunu dile getirdi. 

Raffles İstanbul’un misafirlerine tamamen ‘kişiye özel’ bir konaklama deneyimi yaşatacağını kaydeden Mourad ile yaptığımız söyleşiyi sizlere aktarıyoruz; 
Dünyada lüks çok tartışılan ve sürekli değişkenlik gösteren bir kavram. Sizin en iddialı olduğunuz şeylerden biri de, lüksü tatille ve konaklama sektörüyle buluşturmak. Bunu nasıl yapacaksınız? Size göre lüksün tanımı nedir? 

LÜKS, DOKUNAMADIĞIMIZ SOMUT ŞEYLER...
Lüks aslında dokunduğumuz şeyler değil, dokunamadığımız soyut şeylerdir. Baktığınız zaman burada gördüğünüz fiziki yapı, aslında bir hiçtir. ‘Dünyanın en iyi otelim’ diyen otel bile, lüks dünyasında size birşey ifade etmez. Çünkü yarın başka birisi daha güzel bir bina inşa edebilir. O zaman en iyi kalmak nasıl olacak? 

PATRON DA ŞOFÖR DE AYNIDIR BİZİM İÇİN

Bunu ancak insanlarla yapabilirsiniz? İçten ve samimiyetle hizmet eden personel çok önemlidir. Biz kapıdan gelen patrona da şoförüne de aynı özeni gösteriyoruz. Misafirlerimize kişiye özel deneyimi yaşatmak ve onu buradan mutlu olarak göndermek istiyoruz. Çok seyahat etmiş misafirleri seviyoruz çünkü zorlayacağına inanıyoruz..

FARKI YARATAN İNSANLARDIR
 
 Size şöyle bir örnek vereyim. Yeni doğmuş bir bebek düşünün. Bu bebeğe Christian Dior pijamayı aldık bebeğe... Ama bebek önce gülümsemeye başlar, birkaç kelime eder, emekler, yürür, koşar. Koca bir adam olur, ünlü olur, belki yıldız olur. Ama pijamalar hep küçük ve eski kalır. Yani farkı yaratan insanlardır, gelişen bebeğin ta kendisidir. 
5 yıldızlı otel müdürlerinin söylediği hep ortak bir cümle vardır: Biz kişiye özel hizmet vereceğiz. Son günlerde bu cümleyi 4 yıldızlı otellerde bile duyuyoruz. Somut olarak siz bu kavramın altını nasıl dolduracaksınız? 

Dünyadaki bütün iyi otellerin el kitapçıklarını alıp yanyana koyarsanız hepsi aynı şeyi söyler. 
Mesela bir spor dalı düşünün. Örneğin futbol. Ekipler, eğitimleri hepsi birbirine benziyor. Peki hangisi şampiyon oluyor? Tutku, ekip çalışması, yetenek ve oyun planını iyi kurgulayan... 

YENİ DOĞDUK AMA ŞAMPİYON OLACAĞIZ
Bu otel açılırken önce ben işe başladım. Hemen bir oyun planı yaptım. İşinde en iyi  olmak isteyenleri işe aldım. Oyuncuları bir araya toparlamaya başladım. Hedefimiz en iyi olmaktı. Bütün  planlarımızı buna göre yaptık. Sahnenin arkasında neler yaptığımız da önemliydi. Birbirimizle çalışmaktan nasıl mutlu olduğumuz, nasıl eğitildiğimiz, nasıl eğlendiğimiz, hatta hatalarımızı nasıl düzelttiğimiz... Bence bunun sırrı budur. Çok iyi bir ekip çalışmasıdır. Biz yeni doğmuş bir bebeğiz ama şampiyon olacağımıza çok eminiz

BEN 1 NUMARA OLMAK İÇİN DOĞDUM

İstanbul’un mu şampiyonu olacaksınız, yoksa dünyanın mı? 

 
İstanbul’un şampiyonu olursam, dünyada da şampiyonluğu kazanacağım demektir. Çünkü dünya şampiyonları var İstanbul’da.. Ben de onların birinde 3.5 yıl çalıştım, hepsine de çok saygım var. Ama ben bir numara olmak için doğdum. 
BÜYÜK HİKAYENİN PARÇASI OLACAĞIZ

Peki bu otelde hangi özellikleri ön plana çıkaracaksınız? 
Türkiye’de olduğumuç için misafirlerimize neleri farklı sunabileceğimizi düşündük. Yurtdışından gelen misafirlerin Türkiye deneyimi yaşaması için bir Türk restoranı açtık. İstanbul’da bir İspanyol mutfağının eksikliğini hissederek bir İspanyol restoranı açtık. Altıncı katta yüzme havuzumuz ve açık hava sinemamız var. Yazın İstanbul’un canlı atmosferine büyük  katkısı olacak. Önümüzdeki yaz geldiğinizde kimsenin yapamadığı hizmetleri misafirlerimize sunuyor olacağız. 

Bu otel boğazda olsaydı sanırım çok daha şanslı olurdunuz? 

Size durumu şöyle anlatayım. Benim 1.80 boyum var.  Keşke 1.90 olsaydım diyorum. Daha az kilolu olsaydım da diyorum. Ama insanın kendisiyle mutlu olması gerekiyor. Fiziki koşullarımı bilerek hareket etmemiz gerekiyor. 
 
Bizim 127 yıllık bir geçmişimiz var. Çok eskiye kadar giden bir hikayemiz var. Long Bar, Raffles’in imza niteliği taşıyan bir barı.. Biz de bu büyük hikayenin parçası olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. 

HIZLI BAŞLARSANIZ ÇABUK DÜŞERSİNİZ

Peki misafirleriniz daha çok yurtdışından mı gelecek? 
Kuzey Amerika, Ortadoğu, Rusya ve cumhuriyetleri, Avrupa,  Uzakdoğu ve Afrika... Bu ülkeleri öylesine sıralamadım. Bu sıralamayla hareket edeceğiz
İlk sene için doluluk oranları nedir? 

Yeni doğmuş bir bebekten ne beklenir? Önce emeklemeye, sonra yavaş yavaş yürümeye başlayacağız. Çok hızlı başlarsanız düşersiniz. Yavaş yavaş artan bir doluluk oranımız olacak

Oda fiyatlarınız nasıl? 

Oda fiyatları, yüksek seğmentteki otellerle aynı. Afişe fiyatımız iki hafta önce 360 euroydu. Bugün 400’lerde.. Bayramda 600 Euro olacak. Otelller en iyi fiyat diye adlandırdıkları durumu, sezona bağlıdır. 
 
25 BİN EURO’YA ODA
En özel odanız hangisi? 

Bizde Raffles Suit var. En üst seviyeye hitap eden, 400 metrekare büyüklüğünde, müthiş bir manzarası olan bir daire... Müşterimizle duygusal bağlar kurmak adına paylaştığımız hassasiyetler var. 
Burası, çok seyahat etmiş misafirlerimiz için bir vaha gibi.. Yolcularımızı havalimanından helikopterle alıp, direkt odasına indiriyoruz. Ortalama 25 bin Euro’dan bahsediyoruz. Bu fiyata değer çünkü sunduklarımız paha biçilemez... 
Biz iyi seyahati yaşam biçimi haline getirmiş kişilere duygusal bir lüks deneyimi vaat ediyoruz. Böyle bir ekiple, çok sevdiğim İstanbul’da, moda, performans sanatları ve seçkin yeme-içme olanaklarının birarada sunulduğu Zorlu Center’ın içinde bir Raffles oteli  açmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

STANDART ODALAR 62 METREKAREDEN BAŞLIYOR
 
 “Lüks ne yaptığınız ile ilgili değil, nasıl hissettiğiniz ile ilgilidir” düşüncesiyle 127 yıl önce kurulan Raffles, dünyada doğduğu şehir olan Singapur’da ikonlaşmış.  Raffles markası; Dubai, Seyşeller, Kamboçya, Paris, Pekin, Hainan, Mekke ve Makati’de lüksün yeni tanımıyla konuklarını ağırlıyor. 
 
1887 yılında Singapur’da 10 odalı bungalov ile başlayan Raffles hikayesi, 127 yıl sonra Eylül ayından itibaren, İstanbul’da devam ediyor. Otelde 49’u süit olmak üzere toplam 181 oda bulunuyor. Odalar 62 metrekareden başlayıp, süit odalar ise 416 metrekareye kadar çıkıyor.

KİŞİYE ÖZEL STİL DANIŞMANLIĞI HİZMETİ
 
Raffles İstanbul Zorlu Center’da resim, heykel, fotoğraf ve video enstalasyonlarından oluşan, içinde yerli ve yabancı sanatçıların otel için özel olarak hazırladığı eserlerin bulunduğu etkileyici bir sanat koleksiyonu yer alıyor. 
 
Raffles’ın Singapur başta olmak üzere dünyanın çeşitli noktalarındaki otellerine  yayılan efsanevi “Butler: Kişiye Özel Hizmet Görevlisi” servisi de, misafir deneyimine yepyeni bir boyut kazandırıyor.  Raffles İstanbul Zorlu Center, kişiye özel alışveriş ve stil danışmanlığı da veriyor. 
 
 
 


Bu Haber 29.09.2014 - 15:26:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mustafa Zengin 08.10.2014 - 10:23

    Hayata böyle insanlar lazım :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.