Polonya Rusların Türkiye uçuşlarından rahatsız

Polonya Rusların Türkiye uçuşlarından rahatsız

Polonya’nın, başta Türk Hava Yolları olmak üzere, Rusların yabancı hava yolu şirketleriyle uçuş yasağını delerek Avrupa ve Türkiye’ye uçmasından rahatsız olduğu ifade ediliyor.


Rusya vatandaşlarının başta Türk Hava Yolları olmak üzere yabancı hava yolu şirketleriyle Polonya hava sahasında uçuş yasağını delmesinin Polonya'da rahatsızlığa neden olduğu belirtildi.

Sputnik’in Onet haber sitesinden aktardığı habere göre Paskalya Bayramı öncesinde Moskova ve diğer kentlerden uçağa binen Rus turistler, yürürlüğe giren onca yaptırıma rağmen Polonya hava sahası üzerinde uçarak yasağı deldi.

Türk Hava Yollarının Rusya'ya uçmaya devam ettiğini belirten ve "Sadece bugün 5 uçak Moskova-İstanbul güzergahında Polonya üzerinden geçecek" diyen Onet, "Avrupa semalarının Rus uçaklarına kapatılmasına ve yabancı yaptırımlara rağmen Ruslar, hala daha Avrupa'ya uçma imkanına sahip. Ruslar, Türkiye'ye de uçuyor. Rusları Moskova ve St.Petersburg'dan İstanbul veya Antalya'ya taşıyan Türk Hava Yolları, Polonya hava sahasını kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Rusların Ukrayna'daki çatışmalara ve yaptırımlara rağmen Türk sahillerine gitmekten vazgeçmediğinin altını çizen site, Türkiye'nin Moskova Kültür ve Turizm Ataşesi İlker Özkan'ın açıklamasına atıf yaparak, Türkiye'nin bu yıl Rusya'dan yüzde 15'lik bir artışla 6 milyon turist beklediğini de vurguladı.



Bu Haber 18.04.2023 - 09:04:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.