Pegas, ABD’nin yaptırım listesinden çıktı

Pegas, ABD’nin yaptırım listesinden çıktı

ABD, PEGAS Touristik’in hava yolu şirketi Nordwind’i Rusya’ya uygulanan yaptırım listesinden çıkardı.


Rusya, Ukrayna’ya uyguladığı askeri operasyon nedeniyle birçok sivil havacılık yaptırımına çarptırılmış, Rus uçaklarının AB ve ABD hava sahasını kullanması yasaklanmıştı.

ABD Ticaret Bakanlığı, PEGAS Touristik’in hava yolu şirketi Nordwind’in bir “hava yolu iştiraki” olduğu ifadesini kaldırdı. Böylece PEGAS, Rusya’ya uygulanan yaptırım listesinden çıktı.

AirlineHaber’in aktardığına göre TASS, konuyla ilgili hala bazı muğlak noktalar olsa da daha önce PEGAS’ın bir Türk hava yolu ile charter anlaşması yaptığı ve ABD’li yetkililere göre Rusya’ya karşı ihracat kontrol önlemlerinden kaçındığı için alınan kararın artık geçerli olmayacağını yazdı.

Rusya ekonomi gazetesi Kommersant ise PEGAS’ın Türk ortaklar aracılığıyla charter ile hava taşımacılığına devam etmesi durumunda yeniden listeye alınabileceğini ifade etti.

PEGAS konuyla ilgili bir açıklama yapmaz ve yorumda bulunmazken havacılık uzmanları Türkiye’nin Rusya’ya yaptırım uygulamadığını anımsatarak, bu nedenle Rus seyahat şirketlerinin hem Rus hem de Türk taşıyıcılarla serbestçe işbirliği yapabileceğini söylüyor.



Bu Haber 03.07.2023 - 12:11:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.