Özgü Alnıtemiz:  Kapıda vize konusunda temkinli olmalıyız 

Özgü Alnıtemiz:  Kapıda vize konusunda temkinli olmalıyız 
Özgü Alnıtemiz, Yunanistan’ın adalarda Türklere vereceği belirtilen ‘ekspres vize’ ile ilgili Almanya faktörüne dikkat çekti.

Yunanistan’da hükümetin ülkeye ait 10 adayı ziyaret edecek Türk vatandaşlarına kapıda bir haftalık vize (Ekspres vize) vereceğini açıklaması sektörde sevinçle karşılandı. Kararla birlikte 10 Yunan adasına (Sakız, Midilli, Rodos, Samos, Kos, Meis, Leros, Kalimnos, Simi, Limni) giden Türk vatandaşlarının sayısında artış yaşanması bekleniyor.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Celestyal Cruises Türkiye Direktörü Özgü Alnıtemiz, Yunanistan’ın daha önce de Türklere vize muafiyeti sağladığını hatırlattı. 

Ancak Schengen vizesinde Almanya’nın ciddi bir ağırlığı olduğunu ve bu ülkenin Yunan ekonomisine katkısının büyük olduğunu kaydeden Alnıtemiz, “Biz turizmciler olarak sevindik ama temkinli de olmamız gerekiyor. Bekleyip göreceğiz." değerlendirmesini yaptı. 

Adalara gitmek isteyen Türk vatandaşlarının aracı şirketlere 100-200 euro aracı parası ödediğine dikkat çeken Alnıtemiz, kararın uygulamaya geçmesi durumunda ziyaretçilerin önemli bir tasarruf sağlayacağını söyledi.


Bu Haber 09.12.2023 - 08:21:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.