Yunanistan’dan Türk vatandaşlarına ekspres vize geliyor  

Yunanistan’dan Türk vatandaşlarına ekspres vize geliyor  
Yunanistan, Yunan Adaları’nı ziyaret edecek Türk vatandaşlarına  bir haftalık hızlı ekspres vize verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, Yunanistan’ın Türk vatandaşlarına bir haftalık ekspres vize (kapıda vize) vereceği açıklandı.

Doğu Ege Adaları’nı kapsayacak

Yunanistan’ın Göçten Sorumlu Bakanı Dimitris Kairides, Yunan adaları için Türklere hızlı vize verilmesinin detaylarını paylaştı. Bugün bu konuda imzaların atılmasını beklediğini söyleyen Kairides, “Yunanistan bir Schengen ülkesi ve Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını daha kolay ziyaret edebilmeleri için Schengen’den bu yönde talebimiz var” dedi. Kairides, Doğu Ege adalarının bu kapsama alınacağını söylerken, “Bu elbette Türklerin çok istediği bir şey ve adalılarımız da bunu çok istiyorlar” dedi.

Rodos da dahil olacak

Yunan bakan bu anlaşmanın sadece yaz aylarını kapsamadığını bütün bir yıl boyunca geçerli olacağını söyledi. Kairides, “Rodos’un sahip olduğu turizme sahip olmayan adaları ilgilendiriyor. Rodos da buna dahil olacak, ancak charter seferleri olmayan, uluslararası uçuşları bulunmayan, örneğin Midilli gibi Ağustos ayında sadece küçük bir aile turizmine sahip olan adaların faydalanacağı çok şey var” dedi.

10 adayı kapsıyor

Kairidis, anlaşma kapsamındaki adaları ise sıraladı. Bakanın açıklamasına göre anlaşma Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Rodos, Sömbeki ve Kasteloris adalarını kapsayacak.


Bu Haber 07.12.2023 - 15:32:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.