Özbekistan’ın turizmde hedefi büyük 

Özbekistan’ın turizmde hedefi büyük 
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), 25. Genel Kurulunu Özbekistan’ın Semerkand şehrinde yapıyor.

Turizm Güncel 

Özbekistan’ın turistik şehri ve 2023 Dünya Turizm Başkenti Semerkand, UNWTO’nun 25. Olağan Genel Kuruluna ev sahipliği yapıyor. Bir önceki yıl İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılan genel kurulda 2023 Dünya Turizm Başkenti seçilen Semerkand’daki genel kurula 140 ülkeden aralarında bakan, üst düzey yönetici, yetkili, uzman ve basın mensubunun da olduğu bin 200 civarında kişi katılıyor. 18 Ekim’de yapılacak oturumlarda Türkiye’yi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın temsil edeceği bildirildi.

"Semerkand artık dünyanın modern turizm merkezlerinden biri"

Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Özbekistan Cumhurbaşkanı  Şevket Miramanoviç Mirziyoyev, yeryüzünün güzelliği olarak anılan Semerkand’ın artık dünyanın modern turizm merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. 

Turizm sektörünün şu anda dünyanın her yerinde kültür ve dostluk ilişkileri geliştirdiğini kaydeden  Mirziyoyev son 4-5 yılda turizme çok büyük önem veren Özbekistan’a 100 ülke vatandaşının vizesiz seyahat edebildiğini, 50 ülkeye de basitleştirilmiş vize rejiminin uygulandığını söyledi.

2030 hedefi 30 milyon turist

Semerkand’da turizmi geliştirmek içim 1 milyar dolar tahsis edildiğini turistler için önemli kolaylıklar yaratıldığını anlatan Özbekistan Cumhurbaşkanı “Ülke genelindeki otellerde 140 bin oda inşa edildi, 35'ten fazla üniversite kuruldu. Özbekistan'a gelen turist sayısı 2 kat arttı. Bu yıl Özbekistan'a 7 milyon turist gelecek ve biz bu rakamı 2030 yılına kadar 30 milyona çıkarmak istiyoruz. Sizinle iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.


Bu Haber 16.10.2023 - 18:05:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.