Türkiye turizminin 150 yılına ışık tutan sergi Antalya'da

Türkiye turizminin 150 yılına ışık tutan sergi Antalya'da

OTI Holding’in hazırlattığı ‘Türkiye Turizminde 150 Yıl’ sergisi, 20 Eylül’de Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen bir tören ile açıldı.


Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, turizm sektörünün önde gelen isimleri, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel, fakülte öğretmen ve öğrencileri ile basın mensuplarının da katıldığı törene, OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ayhan Bektaş ev sahipliği yaptı.

OTI Holding’in, 20. yılına özel kalıcı eserler bırakmak fikri ile 2012 yılında hazırlattığı, küratörlüğünü Gökhan Akçura’nın yaptığı, Antalya Kültür Merkezi’nde açılmış olup gezici bir sergi olarak Türkiye’nin muhtelif yerlerinde beğeniye sunulan ve OTI Holding tarafından Turizm fakültesine bağışlanan sergi, hem sektörü hem de yetişen 4.kuşak turizm öğrencilerini önemli bir bilgi birikimi ile besleyecek bir kaynak eser niteliğinde. Galata rıhtımındaki vapurlardan, Orient Express’e, Sarayburnu’ndan Kapalıçarşı’ya, Pera Palas’tan ilk hava, deniz ve otobüs yolculuklarına kadar Türkiye turizmi için çok önemli sayılabilecek birçok hatırayı içeren sergi, 1863 yılına dayanan Türkiye turizminin dönüm noktalarını ve 150 yıllık gelişimini gösterirken Türkiye turizm tarihine de ışık tutuyor.


Bu Haber 20.09.2019 - 16:27:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.