Otelleri koronavirüsten nano gümüş iyon teknolojisi ile koruyacak

Otelleri koronavirüsten nano gümüş iyon teknolojisi ile koruyacak
Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerden birisi olan turizmde normalleşme kontrollü de olsa başlıyor. Turizm Bakanlığı, bu süreçte turistik tesislere yapılacak kontroller sonrasında “Koronavirüs Sertifikası” verecek.

Bakanlık, otellerin özellikle virüsten arındırılması konusuna dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. Bu süreçte kullanılacak dezenfektanın, Sağlık Bakanlığı onaylı ve biyosidal ürün yönetmeliği kapsamında olması şartı aranacak. Kleentech Akdeniz Bölge Müdürü Sevda Tunalı, herhangi bir kimyasal içermeyen ve nano gümüş iyon teknolojisinin ürünü olan Kleentech’in oteller ve tesisler tarafından tercih edilebileceğinin altını çizdi.

Sağlık Bakanlığı ruhsatlı biyosidal ürün ile dezenfektan yapılacak

Türkiye’de Mayıs ayı ile birlikte düşüşe geçen Koronavirüs vaka sayısı, normalleşme sürecini de gündeme taşıdı. Bu noktada turizm sektörü belirli şartlar altında açılacak. Öncelikle aranan şartlar, tesislerin Koronavirüs’e karşı hazırlıklı olması olacak. Süreç içerisinde personel eğitiminden, otellerin hijyenine kadar her noktasına özen gösterilecek ve yetkililer hazırlıkları dikkatle inceleyecek. Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa çalışan Turizm Bakanlığı, otellerin sterilizasyon işleminde biyosidal ürün yönetmeliğine uygun dezenfektan kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.

dezenfekte1

''Doğal dezenfektanlara yönelmelisiniz''

Klor, alkol, asit, amonyak gibi maddeleri içeren dezenfektanların virüs konusunda anlık etkili, ancak sık kullanımı
nın insan sağlığı ve doğa için zararlı ve tehlikeli olduğunu belirten Sevda Tunalı, bu süreçte işletmelerin doğal ürünlere yönelmesi gerektiğinin ifade etti. Tunalı, “Dezenfeksiyon işlemi yapan ancak bu esnada yaydığı zararlı gazlar nedeniyle kanserojen ve misafirleri rahatsız eden dezenfektanlar yerine daha doğal ürünlere yönelmek, işletmenin devamlılığı açısından oldukça önemlidir. Uygulandığı alanı kısa sürede korumaya alan, insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde gümüş iyon içeren Kleentech, tesisi hastalıklardan uzak tutarken, müşterilerin kişisel sağlığını da etkilemiyor” diye konuştu.

6 aya kadar etki ediyor

Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı bir ürün ve biyosidal ürün yönetmeliğine uygun olması nedeniyle pek çok tesis tarafından tercih edildiklerini
söyleyen Sevda Tunalı, devamında şu noktaların altını çizdi:

Kleentech, aklınıza gelebilecek her nokta için etkin bir üründür. Bu sebepten dolayı otellerde aranan baş şartlardan dezenfektasyonu en iyi şekilde yapabilir. Riskli ve orta riskli alanlara uygulandığında ürünün etkinlik süresi oldukça yüksektir. Yalnızca bir makine aracılığı ile kısa sürede uygulanan Kleentech, yaklaşık 10 dakika gibi bir zaman diliminde işlem yaptığınız alana nüfuz eder ve korumaya başlar, odayı havalandırmak zararlı gazlardan arındırmak gerekmemektedir. Bu sayede bakanlığımızın istediği standartta bir işletmeye kavuşur, müşterilerinizi virüsten ve etkilerinden rahatlıkla koruyabilirsiniz.”



Bu Haber 13.05.2020 - 19:35:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yaşa özak 21.05.2020 - 03:39

    Ürünü öyle bir anlatıyorsunuzki ama içeriği incelerseniz zararlı kimyasallar içerdiği direk kullanımda ölümcül etkileri olduğu ispatlanmıştır.mantar küf ve virüslerde DNA yapısını bozarak daha güçlü üremesine neden oluyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.