Oteller yıl sonuna kadar tek belgeli ve Yeşil Sertifikalı olacak 

Oteller yıl sonuna kadar tek belgeli ve Yeşil Sertifikalı olacak 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yıl sonuna kadar Güvenli Turizm Sertifikasının Yeşil Turizm Sertifikasına dönüştürüleceğini açıkladı.  


Antalya'da DER Touristik Group'un turizm toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2634 sayılı yasadaki değişiklikler kapsamında temmuz ayı sonuna kadar bütün otellerin bakanlık belgeli olmasını sağlayacaklarını, Güvenli Turizm Sertifikasının yıl sonuna kadar Yeşil Turizm Sertifikasına dönüştürüleceğini açıkladı. 

“Yıl sonuna kadar hayata geçireceğiz” 

Nitelikli turist hedefine ulaşabilmek için geçen yıl 2634 sayılı yasada bazı değişiklikler yapıldığını belirten Ersoy, yasa kapsamında belediye ve belediye + bakanlık belgeli otellerin temmuz sonuna kadar bakanlık belgeli olmasını sağladıklarını söyledi.  

Yeşil Turizm Sertifikası uygulamasını oturtabilmek için dünyada uzmanlaşmış Global Sürdürülebilir Turizm Konseyi (CSTC) ile üç yıllık bir protokol imzaladıklarını açıklayan Ersoy, yıl sonuna kadar sertifikasyonu hayata geçireceklerini söyledi.  



Bu Haber 09.04.2022 - 15:53:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gurkan Ozer 10.04.2022 - 12:14

    Otellere müşteri getirebilmeyi başarmanın desteksiz bırakıldığı bir durumda bırakıldık. TGA destek vermediği için onbinlerce üst duzey enerji uzmanının katıldığı fuarda , üzerine 2023 İstanbul yazan standimiizn içi bomboş olacak. Biz Seyehat acenteleri bu kadar kenara içmeyi hak etmiyoruz. 2023 de onbin kişinin katılacağı even ti Istanbul a kazandırdık. Ancak tga destek vermeyi uygun görmediği için 2022 de bu fuarın yurt dışı tanıtımında uzerinde 2023 İstanbul yazan standımız bomboş olacak. İstanbul bu kadar tanıtılmamayi hak ediyor mu? Yada kurumlardan tanıdığı olmayan Seyahat Acenteleri artık bu kadar itmeye mi layik? Bunu haber yorumunuzda yayınlanmasının biliyorum. Ancak yeter artık turimzcilerin çığlığı duyulsun, hep hersye güzel gidiyor gosterilmesin. Global işler alıyoruz canımız çıkıyor, gene de itilouoruz kenara. Sektör can çekişiyor kimse azını açmıyor gerçekten yeter..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.