'Otelciler turistin dönüşünü fırsat olarak görmüyor'

'Otelciler turistin dönüşünü fırsat olarak görmüyor'
Antalya-Belek'teki Ela Quality Resort'ü de bünyesinde barındıran Özak GHY'nun sahibi Ahmet Akbalık, otelcilerin turistin dönüşünü iç pazarda fırsat olarak görmediğini söyledi.

Otellerin tüm maliyetlerinin ve kredilerinin döviz cinsinden olduğunu ileri süren Ahmet Akbalık, otelcilerin turistin dönüşünü ‘fırsat’ olarak görmediğini, artan maliyetlerle mücadele etmeye çalıştığını dile getirdi.

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'a konuşan Akbalık, “Turizm işi bir malın, ürünün satışıyla aynı şey değil. Bu odayı bugün sattınız sattınız. Stoklanacak bir şey değil. 2016 yılıyla birlikte turizmde yaşanan sert düşüşler, otelcileri iç pazara daha çok yöneltti. Özel fiyat ve kampanyalar oldu ama artık bugün o fiyatlarla o tesislerin devam etmesi mümkün değil. Her şey dahil sistem bunu kaldırmıyor. Doluluk endişesi ortadan kalkınca döviz cinsinden maliyetler bunu tetikledi. Yoksa kimse fırsat görmüyor. Bu dönemde yerli turist, ‘doğru yer doğru tarih’ diyerek, geç kalmadan istediği gibi bir tatil yapabilir” şeklinde konuştu.



Bu Haber 04.03.2019 - 09:46:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • zafer kale 05.03.2019 - 03:16

    Tebrikler! Doğru tespit. Herşey dahili çeşitlendirmek ve maaliyeti yükseltmekten ziyade hizmet kalitesini yönelmek daha mantıklı.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.