Otel sahibinden ırkçı sözler

Otel sahibinden ırkçı sözler

Bozcaada'nın Habbele Koyu’nda faaliyet gösteren Bertiz Otel isimli tesisin sahibi, koyda kepçe çalıştırdığı için kendisini protesto eden çevrecilere, ''Satacağım burayı bir Kürde, oturacak mısınız ka...” dedi.


Bozcaada'da faaliyet gösteren Bertiz Otel'in sahibi, kullandığı ırkçı sözlerle gündeme geldi. Plaj ve SİT alanı olan Habbele Koyu’nda iş makinesi çalıştırdığı için çevreciler tarafından protesto edilen otel sahibi, ''Satacağım burayı bir Kürde, oturacak mısınız ka...” şeklinde ırkçı sözler kullandı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Bozcaada’nın Habbele Koyu’nda çalışan kepçe tarafından sahilin tahrip edilmesi halkın tepkisine neden oldu. Plaj ve SİT alanı olması rağmen yapılan çalışmayı savunan bir otel sahibi çevredekilere, “Satacağım burayı bir Kürde, oturacak mısınız kazığa” dedi.

Çanakkale Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin aldığını söyleyen otel sahibi ‘Vermeseydiniz izin’ deyince protestocular “Biz vermiyoruz zaten Ankara’dan alıyorsunuz’ yanıtını verdi. Otel sahibi çevredekilere önce “Özal’a söyleyin, rahmetli Özal’a” dedi. ardından da ‘doğa katliamlarına talip olmamasını söyleyenlere’ “Ben burayı bir Kürde satacağım da oturacak mısınız kaz...” dedi.

Bozcaada Belediyesi'nden açıklama

Bozcaada Belediyesi ise konuyla ilgili olarak yaptığı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün itibarıyla İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Eskikule Mevkiinde M.Kemal Özkarahan, tarafından mülkiyeti kendisine ait 689 ada 1 ve 2 parsellerin önünde 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre kamuya terk edilen alanda Belediyemize herhangi bir başvuru yapılmadan arazi tesviyesi yapıldığı ihbarı üzerine Belediyemiz ekipleri ve Jandarma birlikte olay mahalline gidilerek gerekli tutanak ile fotoğraflandırma yapılmış, daha sonra konu Çanakkale Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 22.05.2019 tarih 374 sayılı kararı çerçevesinde değerlendirilmiş ve ilgili kişiye yapılan arazi düzenlemesinin kamuya terk edilen alanda yapıldığı, belediyemize arazi düzenlemesi konusunda bilgi verilmediğinden yapılan uygulamanın durdurulması tebliğ edilmiştir.”




Bu Haber 28.09.2019 - 12:32:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.