Osman Ayık'tan tartışma yaratacak ‘transfer’ açıklaması

Osman Ayık'tan tartışma yaratacak ‘transfer’ açıklaması

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, otellerin kendi özel müşterilerine transfer hizmeti verebilesi gerektiğini söyledi.


1618 sayılı TÜRSAB yasasının yeniden hazırlandığı şu günlerde, turizmin konaklama ayağından tartışma yaratacak bir açıklama geldi. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, otellerin de kendi özel müşterilerine transfer hizmeti verebilmesi gerektiğini savundu.

Turizmdays'a konuşan Osman Ayık, 1618 sayılı yasa çalışmasında otelcilerin de görüşünün alınması gerektiğini ifade eden Ayık, seyahat acentelerinin konaklama sektörü, rehberler ve taşımacılarla birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. 1618 sayılı yasada yapılacak değişikliklerin tüm turizm sektörünü etkileyeceğini vurgulayan Ayık, ''Mutlaka konaklama, taşımacılık, seyahat acenteleri, rehberler, tüketici haklarını dikkate alan bir düzenleme olmalıdır’’ dedi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın ''Oteller transfer yapmamalı'' sözü hakkında konuşan Osman Ayık, şunları söyledi:

''Türkiye Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri ve hizmet kalitesi ile birlikte kişi başı harcamaları da yükseltmek istemektedir. Bu husus dikkate alındığında konaklama sektörünün hizmet bütünü içinde yer almasını düşündüğümüz özel müşteriler için gerektiğinde transfer hizmeti de verilebilmelidir. Bu husus kesinlikle seyahat acentelerinin ana işini baltalayacak bir konu değildir. Bizim de konaklama tesisleri olarak böyle bir niyetimiz yok. Bu hizmet müşteri otel ilişkilerinde, özel durumlarda sunulacak bir hizmettir. Bu ayrıcalığın konaklama tesislerine sağlanması bizce önemlidir.''



Bu Haber 02.05.2019 - 08:34:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kundu Belek Taksıcılerı 02.05.2019 - 11:48

    Sayın Başkanım, Önce TÜRSAB taksicilere savaş açmalıdır. TAKSİci esnafı kaçak tur yapıyor! Otel girişlerinde devasa afişler ile Turistik 3 4 bolgeyı bırlestırmısler paket tur halınde satıyorlar! Bu nasıl olur! Derıcıye kuyumcuya halıcıya tekstıl magazalarına goturuyorlar ve yuzde 25 ıle 40 arasında komısyon alıyorlar! bu musterıler sızlerınde TURSAB uyesı acentelerın ama TURSAB bu en buyuk kacagı engellemek ıcın neden calısmıyor! Otel yonetıcılerı arac kıralama standı altında 2 metrekarelık masaları yıllık 15 20 bın euro fıyat ıle rent a car fırmalarına kıralıyor, otellerde bulunan rent a car fırmalarıda bu rakamı cıkartamıyor ve transfer ısı yapıyor! otelcıler kendı elıyle sektoru bozuyor! rent a car stantı altında devasa paralar alıyorlar ve rent a car cı kacak olarak olarak transfer yapmak zorunda kalıyor o parayı cıkartabılmek ıcın! Otelcıler sozlesme yaparken sadece rent a car yapabılırsınız ve ofıs kıralama ucretı de 20 bın euro degıl sadece 5 bın euro dese hak yerını bulacaktır! Veya otel ıcerısınde rent a car standatlarını sadece A sınıfı acente belgesı olan fırmalara kıralama ımkanı sunulmalıdır bu sayede o yerı kıralayan acente olacagı ıcın tur satabılır arac kıralayabılır transfer yapabılır ve resmı olur kımse karısamaz! tursab buna baksın turofed buna baksın bakanlık bunu arastırsın. sektor sureklı bozuk sıl sıle seklınde

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.