Nisanda Almanya'da hangi destinasyon ne kadar geriledi?

Nisanda Almanya'da hangi destinasyon ne kadar geriledi?

Nisan ayında Almanların en çok paket tatil satın aldığı tüm destinasyonlara dönük rezervasyonlar düşerken, düşüş oranı yüzde 6-25 oranında değişti. Peki nisan ayında Almanya'da hangi destinasyon ne kadar geriledi? İşte detaylar...


TurizmGüncel

Mart ayında yüzde 17 daralan Almanya paket tur pazarı, nisan ayında da daralmaya devam etti. Almanya'da en çok paket tur satılan 10 destinasyonun rezervasyon rakamları tüm destinasyonlarda değişen oranlarda düşüş yaşandığını gösteriyor.

ANTALYA NİSANDA DA EKSİ YAZDI

IT şirketlerinin rezervasyon sistemlerinin elde edilen verilere göre, mart ayında yüzde 18 düşen Antalya paket tur satışları, nisan ayında da yüzde 16 geriledi.

TÜRKİYE VE MISIR DAHA ÖNCE YÜKSEK ÇİFT HANELİ ARTIŞLAR YKALAMIŞTI

Mart ayında yüzde 28 düşen Mısır'ın Hurghada bölgesine dönük rezervasyonlar nisanda yüzde 12 düşerken, martta yüzde 19 gerileyen Marsa Alam satışları nisanda yüzde 17 düşüş gösterdi. Türkiye ve Mısır'a dönük düşüşlerin, daha önceki aylarda yaşanan yüksek çift haneli artışlardan sonra geldiğine dikkat çekildi.

İSTİKRARLI GİDEN YUNANİSTAN DA GERİLEDİ

Almanya paket tur pazarında görece istikrarlı (yüksek olmayan artışlar) giden Yunanistan da nisan ayında eksi yazdı. Bu ayda Heraklion satışları yüzde 6, Girit satışları yüzde 7 ve Rodos satışları yüzde 11 ve Kos satışları ise yüzde 14 daraldı.

İSPANYA’NIN DÜŞÜŞÜ DEVAM EDİYOR

İspanya'nın Almanya paket tur pazarında uzun süredir devam eden kayıpları nisan ayında da devam etti. Nisan ayında Palma satışları yüzde 11 düştü. Kanarya Adalarında ise durum daha da kötü. Mart ayında yüzde 25 düşen Las Palma satışları nisan ayında yüzde 17 geriledi. İspanya'nın diğer destinasyonları Fuerteventura yüzde 25 Tenerife ise yüzde 15 kan kaybetti.

almanya



Bu Haber 15.05.2019 - 11:48:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.