Nijeryalı sendika THY'yi zalimlik ve kötü muameleyle suçladı 

Nijeryalı sendika THY'yi zalimlik ve kötü muameleyle suçladı 
Nijerya'da hava yolu çalışanlarının bağlı olduğu Ulusal Hava Taşımacılığı Çalışanları Sendikası, greve gitme nedenlerinin işçilere dönük ciddi kötü muamele ve zalimlik olduğunu açıkladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

Türk Hava Yolları, 600 bin dolarlık yolsuzluk yaptııkları iddiasıyla Nijerya'daki 7 personelini işten çıkarmış, bunun üzerine Ulusal Hava Taşımacılığı Çalışanları Sendikası (NUATE) greve gitmiş ve THY'nin 300 yolcusu Lagos'ta ve İstanbul'da mahsur kalmıştı.

NUATE tarafından yapılan açıklamada, THY'nin Nijeryalı personele zalimlik yaptığı ve kötü muamelede bulunduğu, 7 işçiyi haksız yere işten çıkardığı veya istifaya zorladığı ileri sürüldü. 

Grevin başlamasının ardından Lagos'ta ve İstanbul'da mahsur kalan yolcuların tahliyesi için Nijerya Federal Havalimanları Otoritesi (FAAN) ve Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi (NCAA), Nijerya Polis Gücü ve Devlet Güvenlik Müdürlüğü Havalimanları Komutanlığının devreye girdiği ve mahsur kalan yolcuların tahliyesi konusunda anlaşma sağlandığı kaydedildi. 

Nijerya İşçi Kongresinin (NLC) açıklamasında ise insani amaçlı yapılmasına izin verilen iki uçuş dışında, talepler yerine getirilinceye kadar, grevin etkili ve kararlı bir şekilde sürdürüleceği ifade edildi.


Bu Haber 24.05.2024 - 09:47:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.