Neşet Koçkar’dan Rusya açıklaması: O sayıyı yakalarız!

Neşet Koçkar’dan Rusya açıklaması: O sayıyı yakalarız!

Anex Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, Rusya pazarında önümüzdeki 5 aylık dönemde, geçen yılın son beş aylık rakamlarına ulaşılabileceğini açıkladı.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların 15 Temmuz’da başlaması konusunda mutabık kaldıklarını açıklamıştı. Rusya tarafı bu tarihi teyit etmedi ancak iki ülke arasında uçuşların başlatılması için müzakerelerin başladığını açıkladı. Açıklamada, Erdoğan-Putin görüşmesinde, iki ülke arasında uçuşların başlaması konusunun müzakere edilmesi için ilgili kurumlara talimat verilmesi kararının çıktığının da altı çizildi. Rusya tarafından gelen haberler, temmuz sonu veya ağustos başında uçuşların başlayacağı yönünde.

''İlk charter uçuşunu 25 Temmuz’a planladık''

Konuyla ilgili olarak Sabah gazetesinden Betül Alakent’e açıklama yapan Anex Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, uçuşların başlayacağını öngörerek 25 Temmuz için hazırlık yaptıklarını ve ilk charter uçuşunu bu tarih için planladıklarını belirtti.

''Rusya’dan da benzer bir hareket yaşlanır''

Söz konusu turistlerin kıştan tatilini satın alan ve bekleyenlerden oluştuğuna dikkat çeken Koçkar, ‘’Ukrayna’dan da turist hareketi başladı ve Türkiye’ye yoğun bir talep var. Benzer bir hareketin Rusya’dan da  yaşanmasını bekliyoruz.’’ dedi.

''O sayılara ulaşırız''

Kritik noktanın yeterli sayıda otelin açılması olduğunu ifade eden Neşet Koçkar, bunun yanında pandemi konusunda olağanüstü bir gelişme olmaması ve Avrupalı turistin gelmemesi durumunda Rusya pazarında son 5 ayda geçen yılın aynı döneminin rakamlarının yakalanacağını hatta aşılabileceğini ifade etti. Koçkar, ‘’Çünkü sezon ekim-kasıma sarkacak gibi görünüyor." dedi.



Bu Haber 16.07.2020 - 17:54:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mustafa Alkatan 16.07.2020 - 09:54

    Sayın Neşet bey , Virus karşı nasıl bir önlem aldılar açaba . Rusyada'ki Virus Artışını hiç Dikkate aldılar mı , Kendileri Havalimanında çalışan Elemanlarının Hastalık masrafları karşılayacak mı , yada çalışanı öldüğü zaman 2 milyon verebilecek mi sonuçta . Bütün Turizm Patronlarının Para hırsından bir İnsan hastalanıyor yada vefat edecek.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.