Murat Dedeman: Koltuğa yapışmak yerine gençlerin önünü açacağım

Murat Dedeman: Koltuğa yapışmak yerine gençlerin önünü açacağım
Nazire Dedeman ile yollarını ayıran Murat Dedeman, bundan sonraki süreçte çocuklarına işi devretmeyi planlıyor. Dedeman, “Koltuğa yapışıp, ölünceye kadar çalışmak gibi bir niyetim yok. Gençlerin de önünü açmak istiyorum” diyor.


Eda ÖZSOY – Turizm Güncel
Fotoğraf: Seher AYBEK

Murat Dedeman, Nazire Dedeman ile yollarını ayırması sonrasında gelecekle ilgili beklentilerini Turizm Güncel’e anlattı. Nazire Dedeman Çağatay’ın otelcilikteki yüzde 49'luk hissesini satın alan Murat Dedeman, beş kişilik yeni bir yönetim kurulu oluşturdu. Yeni yönetimde, Murat Dedeman başkan, Rıfat Dedeman Başkan Yardımcısı olacak. Banu Dedeman, Şanver Yağan Dedeman ve Mete Başol da yönetim kurulu üyeleri olarak yerlerini alacak.

Ayrılık sürecinin yaklaşık bir yıl sürdüğünü belirten Murat Dedeman,  “Nazire Hanım, turizmden çıkmak istedi. Bizim yapı biraz grift olduğu için madencilik dışındaki tüm şirketlerimizin hisselerinden çıkmaları gerekti. Gayrimenkuller, enerji ve tüm şirketlerdeki tüm hisselerini devraldık. Devir işlemini üçüncü nesle bırakıp, keyfe rahat ve huzura geçeceğim” dedi.

GENÇLERE YOL AÇMAK GEREKİYOR


Bundan sonraki süreçte gençlerin önünü açmak istediğini belirten Dedeman, şöyle konuştu:

“Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Sektörden değil, işten ayrılıyorum. Biraz hayatı yaşamak istiyorum. Koltuğa yapışıp, ölünceye kadar çalışmak gibi bir niyetim yok. Gençlerin de önünü açmak istiyorum. Onlar da belirli bir tecrübe sahibi olup, işleri yönetmeye başladıkları zaman onlara yeni fırsatlar vereyim istiyorum”

Murat Dedeman, dünyadaki ekonomik krizin toparlanmak üzere olduğunu ve 2014 yılının çok daha olumlu geçeceğini de sözlerine ekledi. Dedeman, “Ben 2014’ün 2013’ün en az yüzde 10 üzerinde gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi.







Bu Haber 18.12.2013 - 11:05:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.