Bakanlıklara 'acil eylem planı' çağrısı

Bakanlıklara 'acil eylem planı' çağrısı

Koronavirüs salgını nedeniyle 30 Ocak'ta Çin'e uçuşları yasaklayan Türkiye, vaka sayısının hızla arttığı belirtilen İran'a hem uçuşları durdurdu hem de gümrük kapılarını kapattı.


TurizmGüncel

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel'e açıklama yapan Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, koronavirüs salgınının konaklama sektörü üzerindeki etkilerinin artarak devam ettiğine dikkat çekti.

''Çin'den doğan açığı Avrupa ile kapatma çabamız zorlaşıyor''

İran'dan gelişlerin durmasının, özellikle durgun kış sezonunun bitişi olan Nevruz döneminde turizm hareketini durduracağını kaydeden Eresin, ''Virüsün tedavisinin bulunması geciktikte tüm dünya turizm hareketleri yavaşlıyor. Koronavirüsün Avrupa ülkelerinde de çıkmış olması bizim Çin’den doğan açığı Avrupalı turistle kapatabilme çabalarımızı da gittikçe zorlaştırıyor.'' diye konuştu.

''Acil eylem planı oluşturulmalı''

Özellikle konaklama sektörünü daha sıkıntılı günlerin beklediğini ifade eden TÜROB Başkanı Müberra Eresin, ''Bu etkiler büyümeden ve geri dönülmez hale gelmeden sektör için acil eylem planı hazırlanmalı diye düşünüyoruz. Acil eylem planını eğerlendirmek üzere en kısa süre içinde ilgili bakanlıklarla bir araya geleceğiz.'' dedi.

''TTGA bir acil eylem planı oluşturuyordur diye düşünüyoruz''

Konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile henüz bir araya gelmediklerini belirten Eresin, '' Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı -TTGA bu noktada bir acil eylem planı oluşturuyordur diye düşünüyoruz, bunun da sektörle paylaşılmasını bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 24.02.2020 - 10:34:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.