MKG Hospitality: Otel yatırımcısının gözü Türkiye'de!

MKG Hospitality: Otel yatırımcısının gözü Türkiye'de!
MKG Hospitality tarafından yapılan son araştırma, Türkiye'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinin yıldızı olduğunu ortaya koyuyor.


TurizmGüncel

Bölgede seyreden olaylardan birçok ülkenin etkilendiği belirtilen araştırmada, olaylardan etkilenmeyen ülkelerin de olduğu kaydediliyor. Türkiye'nin gerek aylık, gerekse yıllık bazda doluluk oranları ve ortalama oda başına  gelir açısından bölgenin en hızlı büyüyen 2. pazarı olduğu belirtilen raporda, Türkiye'nin Temmuz ayınitibairyle oda başına gelirde yüzde 22 artış yakaladığı ve yıllık bazda bunun yüzde 23 olacağı belirtiliyor.

Türkiye'nin artan turizm potansiyelinden dolayı otel yatırımcılarının gözünün bu ülkede olduğu kaydedilirken, bölgedeki diğer destinasyonların içinde Türkiye'nin adeta bir yıldız gibi parladığı belirtiliyor. Geçen yıl gerek doluluk oranlarında, gerekse oda başına ortalama gelirde büyük gelişme sağlayan Mısır, Tunus, Bahreyn ve Fas'ta ise performansın hala kötü olduğu kaydediliyor.

Raporda ayrıca MENA bölgesindeki diğer önemli önemli destinasyonlara da yer veriliyor. Buna göre, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Dubai de otel yatırımı için bölgedeki diğer avantajlı ülkeler olarak gösteriliyor.
 


Bu Haber 02.09.2011 - 09:37:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.