Mısır turizmde her ay bir milyar dolar kaybediyor

Mısır turizmde her ay bir milyar dolar kaybediyor
Kısıtlamaları kalkmasının ardından Mısır’a dönük uçuşların hızla artacağına ilişkin beklenti gerçekleşmedi. Ülke turizm sektörünün her y 1 milyar dolar kaybettiği belirtildi.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Mısır, ülkenin önemli gelir kaynaklarından olan turizmi yeniden ayağa kaldırmak için mücadele ediyor. Ekim sonuna kadar charter uçuşlarına yakıt desteği veren, vize ücretini kaldıran ve turistik merkezleri yeniden açmayı planlayan Mısır'da, otellere getirilen yüzde 50 doluluk sınırlaması da yüzde 75'e düşürülecek. Yabancı ziyaretçileri çekmek için, pandemi nedeniyle kapalı olan Piramitler de yeniden ziyarete açılacak.

Her ay 1 milyar dolar kaybediyor

Mısırlı yetkililer, ülkenin turizm sektörünün durumu nedeniyle her ay 1 milyar dolar kaybettiğini açıkladı. Charter uçaklarının hızla Mısır'a geri döneceği yönündeki beklenti ise gerçekleşmedi.

Antalya-Şarm El Şeyh/Hurghada kıyaslaması

Uçuş yasaklarının kalktığı 1 Temmuz'dan itibaren Hurghada ve Şarm El Şeyh'e sadece 85 bin kişi gitti. Bu rakamı Antalya 2-3 günde alıyor. Ağustos ayında Mısır'a Ukrayna, Beyaz Rusya, İsviçre, Macaristan, Sırbistan, Belçika ve Makedonya olmak üzere 7 ülkeden charter uçuşlar yapılıyor. Polonya ve Romanya uçuşlarının ise ağustos sonunda başlaması bekleniyor.

Almanya, İngiltere ve İtalya’nın kış sezonundan önce açılması beklenmiyor

Ülkenin önde gelen üç pazarı Almanya, İngiltere ve İtalya'da ise sadece kış sezonundan önce turist beklenmiyor. Bunların içinde açılcağı teyit edilen tek pazar ise İngiltere. EasyJet, eylül ayından itibaren Şarm El Şeyh ve Hurghada uçuşlarına başlıyor.

Rus Tur Operatörleri Birliği’nin web sitesinde yayınlanan analiz yazısında, Mısır’ın bir yandan ülkeye turist çekmek için mücadele ederken, bir yandan da turistlere bir dizi kısıtlamalar getirdiği belirtildi. Yazıda, turizm merkezleri dışına seyahat etmenin yasaklandığı, Nil üzerindeki piramitlerin ve tapınakların hala kapalı olduğuna dikkat çekildi.

Mısır’ın turizm sektörü için aldığı anti-kriz önlemleri

Mısır Turizm Odaları Federasyonu ile görüşen Turizm Bakanı Khaled Al-Anani, anti-kriz önlemleri çerçevesinde turistik merkezlerin yeniden ziyarete açılacağını, otellerin doluluk sınırlamasının yüzde 50'den yüzde 75'e düşürüleceğini, ücretsiz vize ve charter yakıt desteğinin 30 Ekim'e kadar devam edeceğini duyurdu.



Bu Haber 19.08.2020 - 09:04:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.