Milli Piyango satılıyor

Seçim bitti, Talih Kuşu'nun satışında sona gelindi. Özelleştirme süreci yılan hikayesine dönen Milli Piyango'da son viraja girildi. Talih Kuşu ihalesinde en yüksek ikinci teklif sahibi olan Erg İnşaat ile Çorumlu Ahlatçı Kuyumculuk'un, Aralık ayı sonuna kadar parayı ödeyeceği öğrenildi.


İlk olarak Mayıs 2009'da yapılanözelleştirme ihalesi, tekliflerin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) belirlediği 1.6 milyar dolarlık başlangıç tutarının altında kalması nedeniyle iptal edilmişti.

EN YÜKSEK TEKLİF İKİNCİ SAHİBİNE

Temmuz 2014'te yapılan ihaleyi ise 2 milyar 755 milyon dolarlık teklifiyle Net Şans-Hitay ortaklığı kazanmıştı. Ancak söz konusu ortaklar, 15 Nisan 2015 tarihine kadar kendilerine tanınan ek süre sonunda da özelleştirme bedelini yatıramayınca, ihale en yüksek ikinci teklif sahibine kalmıştı.

İHALENİN SÜRPRİZİ ÇORUMLU KUYUMCU ARALIK'TA ÖDEYECEK

İhalede ikinci en yüksek teklifi ise 2 milyar 750 milyon dolar ile Çorumlu Ahlatçı Kuyumculuk- Erg İnşaat Ortak Girişim Grubu vermişti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, ilk sıradaki yatırımcının parayı ödeyememesi sonrası Ahlatçı-Erg OGG'ye tekliflerinin geçerli olup olmadığını sormuş, yanıtın 'evet' olması üzerine yeni süreci başlatmıştı.

Ahlatçı Kuyumculuk yetkililerinden alınan bilgiye göre, ortak girişim grubu, idarenin kendilerine verdiği süre doğrultusunda, yıl sonuna kadar parayı ödeyerek devir sözleşmesi imzalayacaklar. Haberin devamı


Bu Haber 05.11.2015 - 09:38:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.