MHP'li vekilden Bakan Ersoy'a çağrı: Durdurun!

MHP'li vekilden Bakan Ersoy'a çağrı: Durdurun!

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a çağrıda bulunarak, Çeşme'ye yapılmak istenen havalimanının durdurulmasını istedi.


Zafer Havalimanı’nın bir benzeri de Çeşme’ye yapılmak isteniyor

TBMM'de görüşülen Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kanun teklifi ile ilgili söz alan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, yap-işlet-devret modeliyle yolcu garantili olarak yaptırılan Kütahya Zafer Havalimanı'nın bir benzerinin de İzmir'in Çeşme ilçesinde yapılmak istendiğine dikkat çekti.

''Zafer Havalimanı’nda yolcu garantisinin yüzde 3-4’üne ulaşılabildi''

Devletin Zafer Havalimanı'nda verdiği yolcu garantisinin sadece yüzde 3-4'üne ulaşabildiğini belirten Erbaş, ''Bu konu üzerinde uğradığımız zararı örnek olması açısından ifade ediyorum. Buna benzer bir zararla karşılaşmamamız için buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum; o da son zamanlarda basında duyduğumuz, Çeşme'ye yapılması planlanan havalimanı. Bu havalimanı neden yapılacak? Çeşme'nin önceliği havalimanı değildir.'' ifadelerini kullandı.

''İzmir Adnan Menderes Havalimanı yüzde 44 kapasite ile çalışıyor''

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yüzde 44 dolulukla çalıştığına dikkat çeken Ahmet Erbaş, ''Çeşme'ye yaklaşık 1.500 dönüm bir araziyi kapatarak bir havalimanı yapmak nereden çıktı? Farz edin ki Alaçatı'ya bir havalimanı yaptınız. Alaçatı'da yabancı turist var da biz mi görmedik? Alaçatı'da beş yıldızlı otel var da biz mi görmedik? Alaçatı'da, malum, biliyorsunuz, küçük butik otellerin dışında hiçbir otel yok. O yüzden buradan Sayın Turizm Bakanımıza seslenmek istiyorum: Zafer Havalimanı'nda yaptığımız hatayı lütfen Alaçatı'da yapmayalım. Ekonomik krizle uğraştığımız şu günlerde Zafer Havalimanı'ndan zaten bir zarar ediyoruz, yeni zararlar eklemeyelim iyi niyetle yapmayı düşünsek bile.'' diye konuştu.



Bu Haber 10.07.2019 - 09:11:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.