Mete Vardar: Yerli turistin geceleme sayısı artıyor

Mete Vardar: Yerli turistin geceleme sayısı artıyor

Bayram tatilinin 9 güne uzatılmasının ardından turizm sektör temsilcileri 3 milyon yerli turistin seyahat etmesini ve tatil sürelerinin uzamasını bekliyor.


Bayram tatilinin 9 güne uzatılmasının ardından yerli turistin tatil tercihlerine ilişkin değerlendirmede bulunan turizm sektör temsilcileri, 3 milyon kişinin bu bayram seyahat edeceğini ve geceleme sürelerinin arttığını açıkladı.

“3 milyon kişi seyahat edecek”

Sözcü'den Sayime Başçı'ya açıklamalarda bulunan Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, bayram tatilinin 9 güne çıkacağının açıklanmasının ardından, rezervasyon sürelerinin uzadığına dikkat çekti. Seyahate çıkanların sayısının yüzde 25 artacağını belirten Vardar,  “Türkiye’de her bütçeye uygun tatil seçeneği mevcut ve artık tatil bir ihtiyaç haline geldi. 3 milyon civarında kişi bu bayramda seyahat edecek. Tatilin 9 güne çıkması ile birlikte seyahate çıkanların sayısı geçen seneye göre yüzde 25 artacak. Tatile çıkan kişi sayısında belki ciddi artış olmayacak ama geceleme sayısında ciddi artış yaşanacağını öngörüyoruz. Birçok misafir 3 günlük seyahati 5-6 güne çıkarmış durumda. Bir de bayram arkası bir çukur olmuştu iç pazara kapasite ayıran otellerde. Şimdi o kapasite dolmuş olacak.

“Bayram sonrasına da talep arttı”

Bayram dönemi için artan talebe karşılık yerli turistin bu yıl geçen seneye göre yüzde 50 ila yüzde 100 arasında değişen oranlarda zamlı fiyatlarla tatil yapması bekleniyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu da geceleme sürelerinin arttığını ve Ramazan Bayramı'nda arabayla tercih edilen Ege yerine Kurban Bayramı’nda rotanın Akdeniz'e kaydığını aktardı. Kavaloğlu, “Misafirler 4 veya 5 gün kalıyordu ancak 15 Temmuz ile birleşince otellere uzatma isteği gelmeye başladı. Bayram dolmuştu, bayram sonrasına da talep gelmeye başladı” diye konuştu.



Bu Haber 04.07.2022 - 09:00:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.