MESAM Başkan adayından vaat: Otellerde zorunlu Türkçe müzik!

MESAM Başkan adayından vaat: Otellerde zorunlu Türkçe müzik!
Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Recep Ergül; otel, kafe, bar ve mağazalarda Türkçe müziği zorunlu hale getireceklerini söyledi.

Orhan Gencebay'ın manevi oğlu olarak bilinen Recep Ergül MESAM başkanlığına aday oldu. Ergül, yönetime gelmeleri durumunda otel, kafe, bar ve mağazalarda zorunlu olarak Türkçe müzik çalınacağını söyledi.

Kendisini “Müzik Sanatçıları Platformu Başkanı”, halk edebiyatı araştırmacısı ve “MESAM Yönetim Kurulu Başkan Adayı” olarak tanıtan Ergül, hedeflerini YouTube’dan açıkladı. Ergül “Sayısı 16.000’e ulaşmış olan otellerin hiçbirisinde Türkçe müzik çalmıyor. Hepsi yabancı müzik çalıyor. Burada Türkçe müziğin zorunlu kullanımını esas kılacak olan birtakım yasal düzenlemeler yoluna gideceğiz. Çeşitli kafe, barlar, giyim mağazaları, Migros, Carrefour gibi büyük marketler, bunlar da Türkçe müzik çalmıyorlar. Buralarda da Türkçe müziğin kullanımını zorunlu hale getireceğiz. Biz sorunların ne olduğunu biliyoruz” sözleriyle, MESAM Genel Kurulu’na katılacak üyelerden destek istedi.



Bu Haber 12.04.2021 - 08:47:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cem Ertas 14.04.2021 - 10:04

    Nerede Türkçe müzik çalmıyor...At babam at... İşiniz show... Yerli misafirler Türkçe müzik çalmasak parçalarlar bizi..

  • Erdem Ulusoy 12.04.2021 - 10:44

    Peki bu çalınan yerli müziğin telif hakkını kim ödeyecek.

  • MuratGencer 12.04.2021 - 10:10

    Oteller rekabet yarışında tematik ürünler ile öne çıkabiliyor. Tematik bir otel restaurantında ya da tematik bir cafede böyle bir dayatma nasıl olur?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.