Mehmet Nuri Ersoy'un Bodrum'daki otel projesiyle ilgili önemli gelişme

Mehmet Nuri Ersoy'un Bodrum'daki otel projesiyle ilgili önemli gelişme

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Bodrum-Kissebükü-Adalıyalı Koyu'na yapmak istediği otele ilişkin plan mahkemece iptal edildi.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un şirketi ETS'nin Bodrum Kissebükü-Adalıyalı Koyu'na yapmak istediği otelle ilgili 1/25.000 ölçekli planın mahkeme tarafından iptal edildiği açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum Denizciler Derneği, ETS Tur aleyhine Kissebükü Adalıyalı’da devam eden davanın başarılı biçimde sonuçlandığı açıklandı.

Bodrum Denizciler Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle:

''Bodrum Denizciler Derneği olarak on beş senedir korunması için çaba sarf ettiğimiz ve bugüne dek korumayı başardığımız Adalıyalı koyu için, ihbarımız üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığını da dahil ettiğimiz şehir planlarının yanlış olduğu ve iptal edilmesine ilişkin dava başarımızla sonuçlandı.

Tam 15 yıldır mücadele ediliyordu

On beş senedir süren bu koruma çabasında, her türlü zorlukla mücadele vermemiz gerekti. Onlarca bilirkişi heyeti bölgeye gidip lehimize raporlar vermiş olmasına rağmen karşı tarafın baskılarıyla, erteletme kabiliyetleriyle mücadele verdik ve yılmadık.

''Kendi belirlediği heyet bile 'Adalıyalı korunmalı' dedi''

ETS Tur’un kendi isteğiyle kendi belirlediği heyetle yaptırdığı CED Raporu talebinin sonucu bile Adalıyalı’nın korunması yönünde gelmişti. Geçtiğimiz ay sayısını hatırlayamadığımız bir bilirkişi heyeti daha bölgeyi ziyarete gitti ve rapor diğerleri gibi oldu. Danıştay tarafından incelenen davamızın sonucunun bekletilmesi kararıyla aylardır bekliyorduk.

Adaletin ve gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır ve bizler hep buna sarıldık bu inançla çalışmalarımızı sürdürdük. Danıştay kendi beklettiği davada 25.000 ölçekli planın bazı maddeleriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararını zaten almıştı. Bu Danıştay kararı sadece Adalıyalı’da değil yakın ve benzer özelliklerdeki tüm çevreler için emsal oluşturacak bir karar niteliğindeydi ve büyük bir zaferdi. Bu kararı Adalıyalı davasının müdahil olduğu diğer tüm davalara göndermiştik ve bilirkişilere yol göstermişti.

Kamuoyunun ve değerli basınımızın Adalıyalı davası olarak takip ettiği konu ne yazık ki bir davadan ibaret değildir. Kafaların karışmasına sebep olan bölgeyi korumak için birden fazla başlıkta ve birden fazla kuruma açtığımız davaların birbirini takip etmesi ve dönem dönem birleşmesindendir.

1/25.000 ölçekli plan iptal edildi

İtirazlarımız ve raporlar sonucunda mahkeme 1/25000 çevre düzenleme planının iptaline karar vermiştir. Bu da ETS Tur’un on beş senedir bölgede inşaat yapabilmek için harcadığı tüm emeği ve savunmalarını çöpe atar nitelikte olmuştur.

''Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz''

ETS Tur’un bu karar neticesinde otel projesinden vazgeçeceğine inanmıyor bölge için savaşmaya devam edeceklerini biliyoruz. Ancak son on beş yılda hiçbir ticari beklentimiz olmaksızın sadece geleceğimize temiz ve yaşanabilir denizler bırakabilmek adına verdiğimiz bu koruma davasından, kazanmanın rehavetiyle vazgeçmeyecek, konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.’’



Bu Haber 18.02.2021 - 15:44:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İsmet perla 19.02.2021 - 09:00

    Doğayı para kazanmak için bozmayalım bozdurmayalım

  • Fehime Korkmaz Bingöl 19.02.2021 - 07:25

    Kendi maddi çıkarı için güzel ülkemizin doğasını hakkı olmayacak bir şekilde (mahkeme kararı bunun ispatıdır) bozmak isteyen bir turizm bakanının, turizm sektörü için doğru kararları alacağına nasıl güvenebiliriz?

  • BinhanBozkurt 18.02.2021 - 07:22

    Çok iyi olmuş yeterin artık

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.