Mehmet Nuri Ersoy’dan Alacasu Koyu ihalesiyle ilgili açıklama

Mehmet Nuri Ersoy’dan Alacasu Koyu ihalesiyle ilgili açıklama
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alacasu Koyu ihalesine itiraz ettiklerini açıkladı.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gazeteci Yusuf Yavuz’un gündeme getirdiği Kemer’deki Alacasu Koyu ihalesi ilgili açıklamalarda bulundu.

Yavuz, Beydağları Sahil Milli Parkı bünyesinde bulunan ve Phaselis antik kentinin de içinde yer aldığı 1. derece arkeolojik sit alanı olarak ayrıca koruma statüsüne sahip olan Alacasu (Cennet) Koyunun Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından özel bir firmaya kiralandığını yazmıştı.

‘’Biz gerekli itirazımızı yaptık’’

Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Nuri Ersoy, “ Ben çok net biçimde söylüyorum. Birinci derece arkeolojik sit. Biz gerekli itirazımızı yaptık, ben açılacağını düşünmüyorum. İhalenin iptal olacağını düşünüyorum. Daha net söyleyemem. Orası kimseye verilemez. Biz gerekli uyarılarımızı yazılı itirazlarımızı yaptık. Ben bakanımızla da görüşüyorum zaten bu konuyu. İptal edileceğini düşünüyorum” dedi.

Bakan Ersoy, halkın söz konusu alanı halen kullandığı ve ihtiyaçlarını giderecekleri tuvalet gibi yerler bulunmadığı konusundaki soruya ise “Ben bizim bakanlığımızı ilgilendiren kısmıyla ilgili konuşabilirim dediğim gibi birinci derece arkeolojik sit. Birinci derece arkeolojik sitlerde de yapılaşma mümkün değil. Biz gerekli uyarıları da yapıyoruz şu anda” diye konuştu.

‘’Ücretsiz halk plajı projesi genişleyerek devam edecek’’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ücretsiz halk plajı projesinin genişleyerek devam edeceğini ve birkaç yıla kadar halk plajıyla ilgili sıkıntı kalmayacağını söyledi. Ersoy, geçtiğimiz günlerde ihale edilen Kemer Alacasu Koyu ile ilgili bakanlık olarak itirazda bulunduklarını ve ihalenin iptal edilmesini beklediğini belirterek “Orası 1. derece arkeolojik sit alanı. Konuyla ilgili bakan beyle de görüşüyorum, diye konuştu.



Bu Haber 23.07.2021 - 08:17:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kemer halkı adına 23.07.2021 - 09:20

    sayın bakanım burası ihale edilmeden önce tarım ve orman bakanlığı ile ilgili görüşme yapılmadığı ihale sonrası görüşüldüğü tarafınızdan bahsedilmekte böyle arkelojik alanların ihaleleri öncesi ilgili bakanlıklar kendi aralarında görüş alış verişinde bulunmayıp ihale sonrası mı görüşüyorlar Kemer halkı buna itiraz etmemiş olsa idi bu iş bitmiş mi olacaktı.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.