Mehmet Nuri Ersoy: Uluslararası büyük bir otelin sahibine mesaj attım

Mehmet Nuri Ersoy: Uluslararası büyük bir otelin sahibine mesaj attım
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sezona ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağustosun iyi geçtiğini söyleyen Ersoy, eylül ayı rezervasyonlarının da iyi göründüğünü kaydetti.

Uluslararası büyük bir otelin sahibine mesaj attım''

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök' konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmin geç başladığını ancak ağustos ayının iyi geçtiğini söyledi. Eylül rezervasyonlarının da iyi göründüğünü ileri süren Ersoy, ''Bugün büyük uluslararası otellerinden birinin mülk sahibinden mesaj aldım. Ağustosta yüzde 87 doluluğu yakalamışlar. Şu sıra yüzde 100 dolu gidiyormuş.'' diye konuştu.

''Herkes hesabını buna göre yapmalı''

Otellerin çok iyi bir ağustos performansı gösterdiğini iddia eden Mehmet Nuri Ersoy, ''Özellikle 5 yıldızlı oteller çok iyi gitti. 2021 elbette 2019 gibi olmayacak ama kesinlikle 2020’den daha iyi geçecek. Herkes şimdiden hesabını buna göre yapmalı.'' ifadelerini kulandı.

Antalya'ya günde 33 bin turist geliyor

Antalya'ya günde ortalama 33 bin ziyaretçi geldiğini, sadece dün 42 bin yolcunun Antalya Havalimanı'na indiğini kaydeden Ersoy, ''Ağustos ayında Türkiye’ye 2.5 milyon turist geldi. Eylülde Antalya’ya 1 milyon bekliyoruz. Böyle giderse bu yıl gelen turist sayısı 15 milyonu bulacak. Bunun 2.5 milyonu yurtdışında yaşayan Türkler, 12.5 milyonu yabancı.'' dedi.

''Belediyenin binası orada çürük diş gibi duruyor''

Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış tarihinde pandemi nedeniyle gecikme olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı, Ancak şöyle estetik bir sorunla karşı karşıyayım. Kompleksin orta yerinde bir bina var. Bu bina İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Orada çürük diş gibi duruyor. Orayı çevre düzenlemesi ile güzel bir park yapmak istiyoruz. Bu binayı buradan taşımalarını istedik ama yer bulamıyoruz dediler. İstanbul’da yer bulunur. Bunu yaparlarsa AKM estetik bir bütünlüğe kavuşacak. İstanbul kazanacak. Galataport’tan başla-yan Kültür Yolu’yla bu bütünleşecek.'' diye konuştu.

Ersoy'un Ertuğrul Özkek'e yaptığı açıklamaların tamamı...



Bu Haber 09.09.2020 - 09:47:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.