Mehmet Nuri Ersoy: Turizmde V çıkışı devam edecek

Mehmet Nuri Ersoy: Turizmde V çıkışı devam edecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rize’ye gelen turist sayısında yüzde 100 artış beklediklerini söyledi.


Rize’ye bir ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rize’de turizm merkezi ilan edilen Kuspa, Senoz ve Andon bölgelerinin doğaya uygun bir şekilde planlamalarını sağlayacaklarını söyledi.

Turist sayısındaki artışın devam edeceğini ifade eden Mehmet Nuri Ersoy, turizm alanında bu yıl da hızlı çıkışlar olacağını kaydetti.

“Rize’nin turist sayısında yüzde 100 artış bekliyoruz”

Bu yıl özellikle Körfez ülkelerinden ciddi bir ziyaretçi artışı beklediklerini belirten Ersoy, şu anda gelen turistlerin geçen yılla kıyaslanamayacak kadar yüksek olduğunu söyledi. Ersoy, “Rize-Artvin Havalimanı da önümüzdeki ay açılıyor. Karadeniz'deki en iyi havalimanına sahip olacak. Doğru bir konumlama ile yapıldığı için özellikle turistik açıdan bundan sonra çok fazla rezervasyon alacağını, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde sayılarda çok ciddi artış olacağını öngörüyorum. Pandemiden sonra doğa ve dağ turizminin popülaritesi arttı. Ancak Rize’nin kendine has heliski özelliği var. heliskiye de uygun yatırım nasıl yapılabilir, ona da bakmak istiyoruz. Karadeniz’in batı tarafına göre Rize daha az turist alıyordu. Havalimanına avantajı ile birlikte bu tarafa doğru o trafiğin genişlemesi için projelendirme yapacağız. Bu sene turist sayılarında ciddi bir artış öngörüyoruz. Özellikle Rize'ye gelecek turist sayısında yüzde 100‘lük bir büyüme öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

“Kayak turizmi için çalışma yürüteceğiz”

Rize bölgesinde kayak turizmi için de çalışma yürüteceklerini açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bölgede hem karın kalma süresinin zun olduğuna hem de ulaşım sorunu kalmadığına dikkat çekti. Bunun özel sektör için yatırım yapılabilir bir özellik olduğunu kaydeden Bakan Ersoy, yatırım için doğru yerin tespit edilmesini gerektiğini ifade etti.

“Hızlı V çıkışı devam edecek”

Turizm gelirleri ve turist sayısında hızlı V çıkışları olacağını kaydeden Ersoy, geçen seneki V çıkışının ardından bu sene de hızlı çıkışların devam edeceğini söyledi. Ersoy, “Özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerde çok ciddi, hızlı bir artış öngörüyoruz. Gelen turistler geçen seneki ilk aylarla kıyaslanamayacak kadar yüksek. Uçak taleplerini görüyoruz. Çok fazla sayıda hem charter hem tarifeli sefer direkt yurt dışından talepler var." dedi.



Bu Haber 23.04.2022 - 11:29:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Süper Bakan

    Çetin Varol 23.04.2022 - 12:03

    He ya Rize'ye yatırım en iyi yatırımdır, Suriye ve Afganları da bölgeye kaydırdık mı süper, hem turizmde kullanırız hemde çayda. Memlekette güzel, bence soyluya rica edin, 2 milyonu kaydırsın başkan Recep'in memleketine. V kalkışının en iyisini yapalım devletçe.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.