Mehmet Nuri Ersoy: Turizmde süper lige yükseldik

Mehmet Nuri Ersoy: Turizmde süper lige yükseldik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Türkiye'nin, bütün dünyanın kabul ettiği bir turizm ülkesi haline geldiğini ve turizmde süper lige yükseldiğini ifade etti.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşma yaptı

4 yıldır Türkiye dünyada en yoğun ve en etkili tanıtım yapan turizm ülkesi olarak hem hedef pazarlarını ciddi oranda artırdıklarını ifade eden Ersoy, turizmi 12 aya ve 81 ile yaymaya başladıklarını söyledi.

2023 yılının Ocak-Kasım döneminde Türkiye’nin toplamda 52,7 milyon ziyaretçi ağırladığı bilgisini veren Ersoy ayrıca kişi başı gecelik gelirin 100 dolara yükseldiğini açıkladı.

Türkiye'nin, bütün dünyanın kabul ettiği bir turizm ülkesi haline geldiğin ve turizmde süper lige yükseldiğini belirten Ersoy, “2028 hedefimiz 100 milyar dolar turizm gelirine devlet ve sektör omuz omuza vererek, emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 22.12.2023 - 10:10:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bakan Hayal Aleminde

    üzgün turizmci 22.12.2023 - 05:04

    2023 başından beri oteller boş 2 ay ya iş yaptık ya yapmadık. Bakan hayal aleminde yaşıyor. Yanındaki dolgun maaşlı danışmanları boş yapmasın. At gözlüklerini çıkarıp gerçeği görme vakti artık.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.