Mehmet Nuri Ersoy TIF’te turizmcilere seslendi

Mehmet Nuri Ersoy TIF’te turizmcilere seslendi

TTYD’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Turizm Yatırım Forumunda konuşan Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığın yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgi verdi.


TurizmGüncel

Turizm Yatırım Forumuna katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TGA sayesinde Türkiye’nin turizm tarihinde hiç olmadığı kadar tanıtım yaptığını ileri sürdü. TGA’nın başında sektör profesyonellerinin olduğunu kaydeden Ersoy, kurumun pandemi döneminde kendini ispatladığını ifade etti.

Türkiye’nin hedef pazarlarda ve 140 ülkede tanıtım yaptığını ifade eden Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin turizm değerlerinin Go Turkiye üzerinde de tanıtıldığını, Go Turkiye’nin şu anda açık ara en fazla tıklanma alan portal olduğunu iddia etti.

“Dijital tanıtımlarda 3 ayda 3,3 milyar erişim sağlandı”

Pandemi sonrasında tüm alışkanlıkların değiştiğini, her şeyin dijital alana taşındığını vurgulayan Mehmet Nuri Ersoy, TGA’nın 2021 yılında 4 bine yakın blogger ve influenceri Türkiye’ye getirdiği bilgisini paylaştı. Ersoy ayrıca, Türkiye çapında yaptıkları 101 etkinlikte 883 karar vericiyi ağırladıklarını kaydetti. Bunların arasında tur operatörlerinin de bulunduğunu bildiren Ersoy, bu yılın ilk 3 ayında yapılan dijital tanıtımla 3,3 milyar erişim sağlandığını söyledi.

Türkiye’ye nitelikli turistleri getirmek için pazar çeşitliliğine gittiklerini ifade eden Bakan Ersoy, Türkiye’nin şu anda dünyanın önde gelen tüm portallarında bulunduğunu kaydetti.

“İstanbul’u kruvaziyer limanları arasında ilk sıraya çıkarmak istiyoruz”

Bir diğer hedeflerinin kruvaziyer turizmi olduğunu belirten Ersoy, “Kruvaziyer turizmi için önemli adımlar attık. Galataport dünyanın en beğenilen kruvaziyer limanlarından biri. Şimdi dünyada planlanan kruvaziyer limanlarının tamamı İstanbul’u örnek alıyor. Galataport home-port olunca hareket ve varış noktası oluyor. Turistler birkaç gün İstanbul’da kalıyor ve sonrasında kruvaziyer gezisine çıkıyor. Bu da İstanbul’a hem konaklama hem de diğer alanlarda katkı sağlıyor.

Kruvaziyer 12 ay devam edecek. Galataport şu anda 200’ü aşkın gemi rezervasyonuna sahip. Bunu önümüzdeki yıl iki katına çıkarabileceğimizi biliyoruz. Şimdi Yenikapı’da yeni bir liman için çalışmalara başlandı. İstanbul’u kruvaziyer limanları arasında ilk sıraya çıkarmak istiyoruz. Yakın bir gelecekte İstanbul dünyanın önde gelen home-portlarından biri haline gelecek.” diye konuştu.

“Turizm yatırımlarına ivme kazandırarak 2027 ve 2028 hedeflerine ulaşmak istiyoruz”

Türk Hava Yollarının 330 havalimanına noktadan noktaya uçtuğunu, İstanbul Havalimanın ise dünyanın en büyük havalimanlarından biri olduğuna dikkat çeken Ersoy, “Turizmde V çıkışı yapıyoruz. Ertelenen yatırımların hızla yapılması gerekiyor. Bu konuda iki tane karar aldık. Birincisi 2025 sonuna kadar yapılan yatırımların hızlı KDV mahsubu, ikincisi de 50 milyar liraya kadar düşük faizli kredi desteği. Turizm yatırımlarına ivme kazandırarak 2027 ve 2028 hedeflerine ulaşmak istiyoruz. 2634 sayılı kanunda değişiklik yaptık ve bakanlık ve belediye belgeli olan iki ayrımı hepsini bakanlık belgeli olma şartı getirildi. Güvenli turizm sertifikası da yeşil sertifikaya dönüşecek. 3 yıllık bir program bu. 2030 yılına kadar yapılması gereken şeyler var. Yeşil sertifikasyon belgelerini alamazsak, kredi maliyetlerimiz bile yükselecek. Size yolcu gönderen ülkeler turistten vergi almaya başlayacak.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 16.05.2022 - 10:31:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • :):):):)

    ali ali 16.05.2022 - 02:24

    2023 hedeflerini tamamladınız herhalde sayın bakan :) 2028 yersen tabi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.