Ersoy: Costa ana hareket noktasını İspanya’dan İstanbul’a kaydıracak

Ersoy: Costa ana hareket noktasını İspanya’dan İstanbul’a kaydıracak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İtalyan kruvaziyer şirketi Costa’nın, ana hareket noktasını İspanya’dan İstanbul’a kaydırmayı planladığını söyledi.


TurizmGüncel

HaberTürk TV yayınına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galataport ve kruvaziyer turizmi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. İstanbul kalkışlı-varışlı turlara başlayan Costa’nın birkaç sene içinde ana hareket noktasını İspanya’dan İstanbul’a kaydırmayı planladığını belirten Ersoy, Yenikapı kruvaziyer limanını da devreye sokmayı düşündüklerini kaydetti.

Ersoy’un konuya ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

“Costa Galataport’u ‘Home-port’ yaptı”

Galataport’ta özellikle Costa operasyonunu altı, yedi aydır konuşuyorduk. Home-port yaptılar. Cruise gelmesi kadar home-port olması önemli. Bu özelliği aldığınız zaman turistler daha çok vakit geçiriyor ve kişi başı harcamalar artıyor. Dünyada en cazip, en iyi port şu an Galataport. Costa, birkaç sene içinde ana hareket noktasını İspanya’dan İstanbul’a kaydırmayı planlıyor. MSC ile de konuşuyoruz. Galataport için 200’den fazla rezervasyon kesinleşti. Önümüzdeki senelerde bunun iki katına çıkmasını hedefliyoruz. Bu rekor sayıda gemi demektir. Bu yüzden de hızlı bir şekilde Yenikapı Limanının devreye alınmasını düşünüyoruz. Ulaştırma Bakanlığımız ile çalışmalara başladık. Eski Yenikapı-Sirkeci tramvay rotasını nostaljik trene bağlayıp turizme kazandırmayı hedefliyoruz.

Herkes home-port olmak ister ama...

Herkes home-port olmak ister ama herkes home-port olamaz. Bunun için belli başlı kriterleri yerine getirmeniz gerekiyor.  Slot sıkıntısı olmayan bir havalimanınız olması lazım. Ayrıca  sizin havalimanını şehre veya porta bağlamanız gerekiyor ve modern bir kruvaziyer limanına ihtiyacınız var.



Bu Haber 12.05.2022 - 09:35:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.