Ersoy Açıkladı: Thomas Cook’un boşluğunu kimler dolduracak?

Ersoy Açıkladı: Thomas Cook’un boşluğunu kimler dolduracak?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Thomas Cook’un iflasıyla oluşan kapasite boşluğunu hangi şirketlerin dolduracağını açıkladı.


FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar programına katılan Mehmet Nuri Ersoy, Thomas Cook iflasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Thomas Cook İngiltere’nin Türkiye’ye 850 bin koltuğunun bulunduğunu belirten Mehmet Nuri Ersoy, iflasla ortaya çıkan boşluğun easyJet, Jet2, TUI, British Airways, THY ve Sun Express tarafından doldurulcağını belirtti.

Tur operatörü Thomas Cook’tan boşalan 850 bin civarıdaki koltuk kapasitesinin yerine, diğer tur operatörleriyle yapılan görüşmelerle 1 milyon 198 bin koltuk sağladıklarını kaydeden Ersoy, 2020’de easyJet’in 507 bin, TUI’nin 325 bin, Jet2 Holidays’in 325 bin, British Airways’in 15 bin 600, THY ve Sun Express’in ise 25 bin ek kapasite oluşturduğunu ifade etti.

EGVxfibXUAEHcZB



Bu Haber 08.10.2019 - 11:04:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Parmak Hesabı 08.10.2019 - 05:17

    Sn.Ersoy Politikayı çok çabuk özümsediniz , büyüleyici bir performansınız var, Rakamlarla bizi o kadar hızlı ferahlatıyorsunuz ki ,insanın hiç bir şeye endişe duyası gelmiyor , demek sizin şirketler de böyle geceden sabaha alınan hızlı aksiyonlarla büyümüş , bu arada thy&sunexpress yanında yazan "artabilir" ibaresi de çok samimi görünüyor , bir tek an altta " ıvır zıvır - 20.000 " ibaresi eksik

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.