Mehmet Kamçı: Rekabeti körükleyen otellerle ilişkimizi gözden geçireceğiz

Mehmet Kamçı: Rekabeti körükleyen otellerle ilişkimizi gözden geçireceğiz
Coral Travel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kamçı, 2016'yı nasıl geçirdikleri, iç pazarın durumu ve 2017 hedef ve planları hakkında TurizmGüncel'e açıklamalarda bulundu. ''Acentelerin kar marjları daralmaya devam ediyor ve iç pazardaki tur operatörleri olarak kendi ayağımıza sıkıyoruz.'' diyen Kamçı, otellerle yapacakları iş birliklerini yeniden gözden geçireceklerini ifade etti.


TurizmGüncel

Coral Travel'ın 11 yıldır ODEON markasıyla iç pazarda faaliyette olduğunu belirten Mehmet Kamçı ''2006 yılında ODEON Tour markasıyla pazara girdik ve bu markayı belli bir yere getirdik. Ancak 2015 yılı ile beraber grubun bütün ülkelerdeki tur operatörlerini Coral markası altında yürütme kararı aldık. Biz de bu kararla birlikte Coral'la iç pazara dönüş yaptık.'' dedi.

''DARBE GİRİŞİMİ İÇ PAZARDA BEKLENEN BÜYÜK ARTIŞI SEYRELTTİ''

Coral Travel'ın 2016 yılını beklentileri doğrultusunda kapattığını ifade eden Mehmet Kamçı, ''İç pazarda standart dışı bir büyüme yaşanmadı. 15 Temmuz darbe girişimi iç pazarda beklenen büyük artışın seyrelmesine neden oldu. Biz de iç pazarın büyümesine paralel bir büyüme yakaladık ve 123 bin kişiyi tatile gönderdik.'' şeklinde konuştu.

''YÜZDE 20 BÜYÜYECEĞİZ''

2017 yılında daha karlı ve daha optimize olmuş bir çalışmanın yanında, yeni bir organizasyon yapısıyla bu sayıyı 150 bine taşımayı hedeflediklerini kaydeden Kamçı, ''Bu da pazarın büyümesinin biraz üzerinde olacaktır diye tahmin ediyorum. Bu yıl yüzde 20 civarı bir büyüme hedefliyoruz.'' dedi.

''BİR-SIFIR ÖNDE BAŞLIYORUZ''

Mehmet Kamçı, Coral Travel gibi uluslararası bilinirliği olan bir markanın iç pazarda kendilerine ne tür avantajlar sağladığı şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı verdi:

''Oteller, acenteler, taşımacılık şirketleri... Yani turizm profesyonellerinin tamamı nezdinde bir bilinirliğe ve güvene sahip olduğunuz için, sahada bir-sıfır önde başlıyorsunuz çaışmalarınıza. Alt acente biliyor, güveniyor ve satıyor. Otelci güvenerek ürününü sattırıyor. Pazarda birtakım olumsuz hikayeler duyuyoruz sürekli. Ancak Coral ile çaşılanların böyle bir çekincesi olmuyor ve ürününü ilk önce güvenerek size sattırıyor. Alt acente ağı, 'komisyonumu alabilir miyim?' derdinde olmadan güvenerek satıyor.

Diğer önemli avantajı ise, uluslararası bir tur operatörü olmamızdan dolayı bütün pazarlardaki otel fiyatları direkt önümüze geliyor ve pazarlar arasında bir kıyaslama yapma şansımız oluyor. Bunu doğru değerlendirip, iç pazara gelmemiş bir aksiyonu hızlandırarak otelden talep edebiliyoruz.

Otellerden istediğiniz kadar özel fiyat alın. Bunu satıp realize edemedikten sonra hiçbir anlamı yok. Otelciler genelde pazar fiyatını bozma taraftarı değiller. Ancak, yüksek sezonda daha kolay yer bulabilme, öncelikli odaların bize ayrılması, kimi zaman da fiyat avantajını kullanabilmek anlamında pozitif etkileri oluyor.''

''ÜRÜN BÖLÜMÜNÜ ANTALYA'YA TAŞIDIK''

Coral Travel Türkiye'nin ürün bölümünü Antalya'ya taşıdıkları bilgisini veren Mehmet Kamçı, şu anda her otelle iletişim içerisinde olduklarını ifade etti. Kamçı, ''Dolayısıyla X pazara bakan bir yöneticimiz o otelde yaşanan iç pazarla alakalı bir durumu hemen ilgili iç pazar yöneticisiyle paylaşabiliyor. Bu anlamda elimiz biraz daha güçlü.'' değerlendirmesini yaptı.

''REKABETİ KÖRÜKLEYEN OTELLERLE İLİŞKİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ''

İç pazarda yaşanan yoğun rekabet ortamında Coral Travel'ın nasıl bir tutum belirlediği konusunda da değerlendirme yapan Mehmet Kamçı, şunları söyledi:

''Biz rakiplerimize ve otelcilere bunu anlatmaya çalışıyoruz. Acentelerin kar marjları daralmaya devam ediyor ve iç pazardaki tur operatörleri olarak kendi ayağımıza sıkıyoruz. Kazancımızdan feragat ediyoruz. Biz de bu nedenle 2017 yılında daha makul ölçüde bir ürün yelpazesi ile piyasada yer alacağız. Bütün ürünler raflarımızda olacak, ancak misafirimize daha iyi hizmet verebilen, fiyat kalite dengesini doğru kurgulayabileceğimiz ve para kazanabileceğimiz işletmelerle çalışmayı daha ön planda tutacağız. Kendisini satan tur operatörlerini koruyan otellerle olan partnerlik ilişkimizi arttıracağız. Bu rekabeti körükleyen otellerle olan ilişkilerimizi ise gözden geçireceğiz.''

CORAL, OUTGOING'DE DARALMAYI NASIL AŞACAK?

Kurların yükselmesi ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle outgoing pazarının etkilendiği bilgisini veren Kamçı, ''Yurt dışı turlar departmanımızda, yeni turlarla, özellikle de kendi grubumuzun faaliyette olduğu destinasyonlara yaptığımız ekstra paketlerle daralmayı aşmayı hedefliyoruz. Tayland'dan Mısır'a, İspanya'dan Yunanistan'a ve Rusya'dan Ukrayna'ya kadar çok sayıda destinasyonda ODEON var. Bu bizim için önemli bir avantaj sağlıyor. Bu destinasyonlara özel paketler ve fiyatlarımız yılın 12 ayı hazır.''

''YURT DIŞINDA OTEL HİZMETİ SUNMAYA BAŞLADIK''

Online satış kanalı içindeki yurt dışı otel satış kanalını kullanıma açtıklarını aktaran Mehmet Kamçı, müşterilerine artık yurt dışında otel satın alma konusunda da hizmet verdiklerini söyledi.


Bu Haber 19.02.2017 - 19:02:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • WAT IZ DIZ 28.02.2017 - 10:40

    yanı dıyor kı arkadaş bizi rekabet ile zorlamayıon bize teslim olun ..tek yetkılılık verin..istersek satarız istersek satmayız..sen neden rekabet ten korkuyorsun ki..yanı aslında diyorsun ki sen bana gebesin otel olarak zaten çok kötü bir yılı ardımızda bıraktık..oteller siz bize muhtaçsınız..son söz..alıcı ile satıcı arasında aracı yok olacak...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.