MÜSİAD Turizm Sektör Kurulu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kurul, bulundukları faaliyetler ve hedefleri konusunda bilgilendirmede bulundu.
Turizm Güncel
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), turizm alanındaki faaliyetlerini daha kurumsal hale getirmek amacıyla yaklaşık 8 yıl önce Turizm Sektör Kurulunu kurdu.
Turizm Sektör Kurulunu Başkan Vekili Mecit Kılınçarslan ve kurul üyeleri basın mensupları ile bir araya geldi. Kurulun üyeleri arasında otelciler, seyahat acenteleri, tekne ve villa işletmecileri ile yurt dışında faaliyet gösteren turizm profesyonelleri yer alıyor.
Şu an kurul bünyesinde yaklaşık 60 otel ve 150 seyahat acentesi üyesi bulunuyor. Bu sayının ilk etapta az gibi görünse de üyelerin aynı anda birden fazla sektörde faaliyet gösterdiğini belirten Kılınçarslan şu anda turizm sektöründen 400 üyeleri olduğunu ve 2028 yılına kadar turizm alanındaki üye sayısını 1000’e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.
Turizm Sektör Kurulu’nun Trabzon, Rize ve Bursa'da bölgesel yapılar oluşturulduğunu kaydeden Kılınçarslan Antalya, Fethiye ve Van’da da sektör kurulları oluşturulacağını ifade etti. Kılınçarslan, amaçlarının yerel turizm faaliyetlerini daha aktif hale getirmek ve destinasyonları geliştirmek olduğunu vurguladı.
Üniversitelerle iş birliği yaparak akademik çalışmalar yürüttüklerini de belirten Kılınçarslan, yakın zamanda Van’da sektör temsilcileriyle kapsamlı bir istişare toplantısı düzenlediklerini ifade etti.
MÜSİAD Turizm Sektör Kurulu’nun yurt dışında da aktif çalışmalar yürüttüğünü belirten Kılınçarslan, Özbekistan ve Hollanda’da toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi. Öte yandan, Kılınçarslan meslek liselerindeki öğrencilere yönelik staj ve iş hayatına adaptasyon programları da yürüttüklerini ekledi.
Kurulun, turizm sektöründeki tedarik ihtiyaçları ve sorunları kümelendirerek ilgili kamu kurumlarına ilettiğini söyleyen Kılınçarslan, turistik harcamalara yönelik taksit yasağı uygulamasının kaldırılması konusunda BDDK ile temaslarının sürdüğünü ifade etti.
“Sağlık için gelen de eğitim veya iş için gelen de bizim için bir turisttir” diyen Kılıçaslan, turizmde çeşitliliği artırmak ve yeni destinasyonlar oluşturmak adına da çeşitli projeler yürüttüklerini belirtti ve Türkiye'de turizmi 365 güne ve Anadolu'nun tüm safhalarına yaymak için çaba harcadıklarını vurguladı.
Kongre turizmi alanında Türkiye'nin şu anda dünya sıralamasında 33’üncü olduğunu hatırlatan Kılıçaslan, bu alanda hızlı bir yükselişe ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Türkiye’ye gelen turist sayılarının ülkelerin nüfuslarına göre değerlendirerek bir endeks oluşturduklarını kaydeden Kılınçarslan, 84 ülkede bulunun temsilcileri, Türk iş insanları
THY ve TGA gibi kurumlarla ortak projeler yürüterek diğer ülkelerden de gelen turist sayısını artırmayı hedeflediklerini aktardı. Kılınçarslan ayrıca bazı ülkelerle yaşanan sorunların gündeme alınacağını aktardı.
Hizmet sektörüne yönelik teşviklerin artmasını beklediklerini ifade eden Kılıçaslan, reel sektörde olduğu gibi hizmet sektörünün de artık desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Turizm sektörünün krizlere en hızlı tepki veren alanlardan biri olduğunu söyleyen Kılıçaslan, bu nedenle kamu ile sürekli iletişimde olduklarını belirtti. Kılınçarslan, yatırım konusunda ise önceliklerinin yerli yatırımcılar olduğunu ancak yabancı yatırımcıları da Türkiye’ye çekmek adına çalıştıklarını ifade etti.
“Yerli yatırımcılarımızı ezdirmeden, yabancı yatırımcıları ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz” diyen Kılıçaslan, STK’ları ve kamu kuruluşlarıyla birlikte ortak çalışmalar yürüttüklerini de sözlerine ekledi.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri