Marmaris’teki safari faciasının nedeni araştırılıyor

Marmaris’teki safari faciasının nedeni araştırılıyor

Muğla’da 5 kişinin hayatını kaybettiği safari cipi kazasının nedeni TÜV’ün raporu sonrası ortaya çıkacak. TÜRSAB Marmaris BTK Başkanı Suat Esin, emniyet kemeri bağlanmadığı için bu kadar fazla insanın ölmüş olabileceğini belirtiyor.


Turizm Güncel

Son dönemde artan safari cipi kazalarına Marmaris’te yaşanan ve en az 5 Iraklı turistin hayatını kaybettiği kaza da eklendi. Konuyla ilgili olarak Turizm Güncel’e açıklama yapan TÜRSAB Marmaris BTK Başkanı Suat Esin, kazanın yağış nedeniyle yolun kayganlaşması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Kaza yapan aracın TÜRSAB’a kayıtlı, yasal olarak faaliyet gösteren bir seyahat acentesine ait olduğunu kaydeden Suat Esin, çok büyük bir kaza olmamasına rağmen bu kadar fazla insanın hayatını kaybetmesi ile ilgili şunları söyledi:

“Araç çok fazla takla atmamasına rağmen bu kadar çok insanın ölmesi, emniyet kemerlerinin takılmadığını gösteriyor. Muhtemelen sert zemine çarptıkları için hayatlarını kaybettiler. Şoförler emniyet kemerlerini bağlama konusunda turistleri uyardıklarını, ancak arkalarını dönünce turistlerin kemerleri yeniden çözdüğünü söylüyor.”

Kazanın nedeninin anlaşılması için aracın TÜV’e gönderildiğini ifade eden Esin, “Marmaris’te 9-10 acente bu işi yapıyor. Toplamda 250 civarı safari cipi var. Bu araçların daha sıkı önlemler almak gerekebilir. Örneğin bu araçların bakım süreleri daha kısa periyotlarda yapılabilir. Bununla ilgili olarak Kaymakam beyin acenteleri toplantıya çağıracağını ve daha sıkı önlemler açıklayacağını tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Esin ayrıca, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir turistin daha hayatını kaybettiğine dair duyum aldıklarını ifade etti.

Sosyal medyada paylaşılan son görüntülerde, turistlerden hiçbirinin emniyet kemeri takmadığı, iki ayrı ayrı araç içinde bulunan yolcuların su tabancaları ile birbirine su sıktığı görülüyor.



Bu Haber 27.08.2022 - 08:47:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.