Marmaris’te hedef turizm gelirini iki katına çıkarmak

Marmaris’te hedef turizm gelirini iki katına çıkarmak
TTYD, GETOB ve MTO “Yeniden Marmaris” sloganı ile Marmaris’in turizmde dönüşümü için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

29 Temmuz-5 Ağustos 2021 arasında Marmaris bölgesinde gerçekleşen orman yangını afeti sonrasında Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), “Yeniden Marmaris” sloganı ile Marmaris yarımadasının yeniden yapılandırılması, dünya trendlerine uygun dönüşümü sağlamış, sürdürülebilir bir destinasyon olması ve turizmin 4 mevsime yayılmasını amaçlayan çalışmalarını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Turizm Bakan Danışmanı Neşe Çıldık’a sundu.

Toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, TTYD Başkanı Oya Narin, TÜROFED Başkan Yarımcısı Bülent Bülbüloğlu, TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Halil Bağlı, GETOB Başkanı Mustafa Deliveli, YDA Dalaman Havalimanıİş Geliştirme Direktörü Orçun Songur katıldı.

Proje içerisindeki öneriler ile Marmaris’in doğal ve kültürel varlıklarını yeniden kazanıp koruyarak yarımadanın kitle turizminden uzaklaşıp deniz turizmi ve konaklama tesisleri ile daha niş ve butik “Ege Turizmi” yaklaşımı çerçevesinde orta ve üst segmente hitap edecek bir destinasyona dönüşmesi ve turizm gelirlerini en az iki kat artırması hedeflenmektedir. Bu öneriler çerçevesinde Marmaris turizminin geleceğine yönelik bir yol haritası oluşturulacak.


Bu Haber 15.01.2022 - 12:04:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cornelia Üner 17.01.2022 - 01:32

    Az Türkçe konuşuyorum. O yüzden Almanca`da. Ich denke, es ist richtig für Marmaris, vom Massen-/Billigtourismus wegkommen zu wollen! Setzen Sie auf naturverbundenen Individualtourismus, weg von Billigbars mit plumper Anmache. Bieten Sie echte, gute türkische Küche statt Hamburger und English Breakfast. Gute Folklore und echte türkische Waren, Kunsthandwerk etc. auch im Basar. Gehobenes Nightlife statt nur laute Diskos. Richten Sie ausgewiesene Wanderwege ein und bieten Sie geführte Touren an, genauso wie auch Seeausflüge ohne viel Lärm. Erweitern Sie die Saison auf Frühling und Herbst, wo das Klima besonders angenehm ist. Werben Sie nicht nur bei den großen Pauschalreisenanbietern wie z.B. TUI, sondern auch bei Nischenanbietern z.B. für Bildungs- und Naturreisen. Unterstützen Sie familiäre Hotels mit Flair.Setzen Sie auf Umweltschutz. - Dann kommen sicher wieder niveauvollere und zahlungskräftigere Touristen, auch aus Deutschland. - Gutes Gelingen!

  • Murat Gencer 16.01.2022 - 07:30

    Marmaris turizmcisi kalite odaklı çalışmadığı sürece kaybedecek.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.