Lufthansa neden bu kadar radikal kararlar aldı?

Lufthansa neden bu kadar radikal kararlar aldı?
Alman hava yolu grubu Lufthansa, yeniden yapılanma kapsamında Germanwings'i kapatacağını açıkladı. Sahip olduğu tüm hava yolu şirketlerinde filoyu küçültmeye giden Lufthansa, koronavirüsün etkilerinin uzun yıllar devam edeceği görüşünde.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, bünyesinde bulunan Germanwings'i koronavrüse kurban verdi. Şirketten yapılan açıklamada, Germanwings'in operasyonlarının sonlandırılacağı belirtildi. Söz konusu kararın, Lufthansa'ya ait bir diğer hava yolu şirketi Eurowings'in operasyonlarını güçlendireceği kaydedildi.

Sparişleri iptal edecek, Münih ve Frankfurt kapasitesini düşürecek

Öte taraftan Lufthansa'nın filosunu küçülteceği de belirtiliyor. Şirketin 6 Airbus A380, 7 A340-600 ve 5 Boeing 747-400 siparişini iptal edeceği, Münih ve Frankfurt kapasitesini düşüreceği öğrenildi. Şirketin ayrıca, uzun mesafe uçuşlar için kullandığı 3 Airbus A340-300'u devre dışı bırakacağı kaydedildi.

Lufthansa, Eurowings'in uçak saysını da azaltıyor. Bu kapsamda kısa mesafeli 10 Airbus A320s'in filodan çıkarılacağı ve Eurowings'in uçtuğu uzun mesafe rota sayısının da üşürüleceği belirtildi.

Avusturya ve İsviçre ayaklarını da küçültüyor

Lufthansa Grubu'nun daha önce Austrian Airlines ve Brussels Airlines ile başlattığı yeniden yapılanma çalışmaları, koronavirüs nedeniyle hem hızlanmış hem de genişlemiş durumda. Her iki hava yolunun filosu da küçültülüyor. Şirketlerin filolarına katılacak yeni uçak siparişi gözden geçirilirken, eski uçakların servis dışı bırakılması için çalışma yapılacak. Şirket ayrıca daha önce yapmış olduğu tüm wet-lease sözleşmelerini de sonlandıracak.

Kısıtlamaların kalkması aylar, havacılığın normale dönmesi yıllar alacak

Lufthansa'nın aldığı bu radikal kararların arkasında, koronavirüs sonrası havacılık sektörünün yenden eski günlerine dönmesinin beklenmemesinin yattığı belirtiliyor. Lufthansa'ya göre, küresel seyahat kısıtlamalarının kaldırılması aylar, havacılık sektörünün eski günlerine dönmesi ise yıllar alacak. Lufthansa Grubu'nun bu nedenle ağır ve geniş kapsamlı önlemler aldığı ifade edildi.



Bu Haber 08.04.2020 - 10:30:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.