Kruvaziyer turizmine verilecek desteğin detayları belli oldu

Kruvaziyer turizmine verilecek desteğin detayları belli oldu
Kruvaziyerlere vereceği desteğin detayları belli oldu. Türkiye'ye 750 yolcu ve daha üzerindeki yolcu kapasiteli gemiyle yolcu getiren A Grubu seyahat acentelerine yolcu başına 30 dolar destek verilecek.



Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın kruvaziyer turizmine verilecek destekte son aşamaya gelindiğini açıklamasının ardından, desteğin detayları da belli olmaya başladı. 
 
Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, Hükümet, kruvaziyer gemilerin rotasını Türkiye'ye çevirmek için seyahat acentelerine yolcu başına 30 dolar destek verme kararı aldı. Buna göre, Türkiye'ye 750 yolcu ve daha üzerindeki yolcu kapasiteli gemiyle yolcu getiren A Grubu seyahat acentelerine destek verilecek.
 
HEDEF 2 MİLYON

Kruvaziyer turizminde 2000 başlarında 800 bin olan yolcu sayısı 2015'te 2 milyonu aştı. Geçtiğimiz yıl ise özellikle Rusya ile yaşanan kriz ve terör olayları nedeniyle kruvaziyer şirketlerinin büyük bir bölümü Türkiye'yi rotalarından çıkarırken kruvaziyer gemileriyle Türkiye'ye gelen turist sayısı da 600 binlere kadar geriledi. Habere göre, Hükümet destek çalışması ile birlikte yeniden rakamı 2 milyon seviyelerine yükseltmeyi hedefliyor.
 
ANTALYA'YA LİMAN

Kısa vadede Antalya'da kruvaziyer gemilerin yanaşabileceği devasa bir liman yapılması da hedefliyor. Projenin bu yıl ihaleye çıkması beklenirken, limanda bin yatak kapasiteli bir otelin inşa edilmesi planlanıyor. Antalya Lara plajındaki 30 bin metrekarelik ticari alanda kurulması amaçlanan liman için yatırımcı arayışları devam ediyor. Öte yandan Turizm Bakanlığı'ndan bir heyet, mayısta Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Miami Belediyesi arasında imzalanacak kardeş şehir protokolü törenine giderek, kruvaziyer firmalarıyla da görüşmeler gerçekleştirecek.
 
 


Bu Haber 09.04.2017 - 11:17:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Doğa Sever 10.04.2017 - 07:43

    Hatay"ın EXPO 2021"i düzenlemeye hak kazanması ; söz verilen(Hatay turizminin gelişimi için de önem arz eden) Samandağı Kruvazör Limanı Prrojesinin bir an önce gerçekleşmesine de , katkısı olur mu acaba?

  • turizimci 09.04.2017 - 12:28

    daha 2016 yilindaki ucus basina verilecek olan tesvikleri vermeden 2017 icin soz vermek bence turizimcilerle dalga gecmek demektir

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.