Koronavirüs İspanya'nın ünlü turizm bölgesine de sıçradı

Koronavirüs İspanya'nın ünlü turizm bölgesine de sıçradı
İspanya'nın Özerk Kanarya Adaları'na bağlı Tenerife'deki bir otelde, koronavirüse rastlandığı ve yüzlerce misafire odalarından çıkmama talimatı verildiği verildiği öğrenildi.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Kanarya Adaları'nın ünlü turizm bölgesi Tenerife'de bulunan 467 odalı H10 Costa Adeje Palace isimli otelde koronavirüse rastlandığı açıklandı.

İspanya’da koronavirüs sayısı ikiye yükseldi

CNN Travel'da yer alan habere göre, otelde konaklayan bir İtalyan misafirde koronavirüs tespit edildi. Yeni vakayla birlikte İspanya'da teyit edilen koronavirüs vakası da ikiye yükselmiş oldu.

Otel kapatıldı iddiası

Otelde konaklayan misafirleden biri tarafından Twitter'da yapılan paylaşımda, ''Tenerife'deki H10 Costa Adeje Palace'da misafirlere, sağlık nedenlerinden dolayı odalarından çıkmamaları söylendi ve otel kapatıldı.'' ifadelerini kullandı.

Otel yönetiminden ve TUI’den açıklama

Yapılan testler sonucunda otelde konaklayan İtalyan misafirde koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Otel yönetiminden yapılan açıklamada, tespitin ardından otelde, sağlık otoritelerinin tüm önerilerinin uygulandığını açıklarken, otelde çok sayıda müşterisi bulunan TUI ise otelde konaklayan tüm misafirlerin değil, İtalyan misafirlere temas etmiş olanların odalarından çıkmadığını açıkladı. TUI sözcüsü, ''Bunu karantina olarak adlandırmıyoruz. Koronavirüs hastasıyla temas etmiş olabilecek tüm insanlar sağlık kontrollerinden geçiriliyor ve gözlemleniyor. Bölgesel hükümeti, olayları değerlendirmek üzere bugün bir toplantı düzenleyecek.'' açıklamasında bulundu.



Bu Haber 26.02.2020 - 09:22:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.